Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη την Πέμπτη για την πανδημία

Σε έκτακτες ανακοινώσεις αναμένεται να προχωρήσει αύριο, Πέμπτη 17/11, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με την πανδημία ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναφερθεί στα μέτρα για την πανδημία που ήδη βρίσκονται σε ισχύ, και θα καλέσει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν.

Δεν αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα, και θα επισημάνει ότι δεν πρόκειται να κλείσει την ελληνική οικονομία με ένα γενικευμένο νέο lockdown. Υπενθυμίζουμε ότι χθες Τρίτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Good Morning Britain» του τηλεοπτικού δικτύου ITV, έβαλε τέλος στα σενάρια ενός lockdown. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο μοντέλο της Αυστρίας, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται το ακολουθήσει.

«Μπλόκο» στους ανεμβολίαστους

Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι περιορισμοί θα αφορούν στους ανεμβολίαστους τόσο στα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων όσο και της Πρωτοχρονιάς. Στα ρεβεγιόν δεν θα έχουν πρόσβαση στους σε εσωτερικούς χώρους, με αποτέλεσμα να περάσουν -όσοι δεν έχουν κάνει εμβόλιο- τις μέρες των γιορτών στο σπίτι τους και όχι σε καταστήματα εστίασης και χώρους ψυχαγωγίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάνω σε αυτό το κομμάτι, θα επισημάνει ότι δεν θα υπάρξει κανένας περιορισμός για τους εμβολιασμένους.

Αύριο, Πέμπτη και οι εισηγήσεις της επιτροπής

Ωστόσο, το αργότερο μέχρι αύριο, Πέμπτη 18/11, οι λοιμωξιολόγοι θα έχουν εισηγηθεί προς την κυβέρνηση τις επόμενες κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν για τον περιορισμό του νέου κύματος της πανδημίας.