Έταξαν αναδρομικά σε δύο ηλικιωμένους και τους «έφαγαν» 14.000 ευρώ!

Ζήτησαν από τα θύματα να προκαταβάλουν τους φόρους ύψους 9.850 και 4.000 ευρώ, αντίστοιχα

Δεν έχουν τέλος οι ηλεκτρονικές απάτες σε βάρος ανυποψίαστων ηλικιωμένων, που πέφτουν θύματα επιτήδειων και βλέπουν από την μία στιγμή στην άλλη να κάνουν «φτερά» από τους λογαριασμούς τους όλες τους οι οικονομίες.

Αυτήν την φορά απατεώνες στην Κέρκυρα προσποιήθηκαν ότι είναι δήθεν στελέχη τράπεζας και έταξαν σε δύο ηλικιωμένους αναδρομικά από τις κομμένες συντάξεις τους, με συνέπεια να αρπάξουν μέσα σε μία ημέρα σχεδόν 14.000 ευρώ!

Συγκεκριμένα, οι απατεώνες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με δύο ηλικιωμένους κατοίκους του νησιού την παραμονή και την προπαραμονή της Εθνικής Επετείου, τους συστήθηκαν ως τραπεζικοί υπάλληλοι και τους διαβεβαίωσαν ότι δικαιούνται επιστροφή από τις κρατήσεις προηγούμενων ετών από τις συντάξεις τους.

Τους ζήτησαν να καταθέσουν τον φόρο που δήθεν αναλογεί στο ποσό της επιστροφής

Όμως, για να παραλάβουν τα δελεαστικά ποσά, έπρεπε δήθεν να καταθέσουν τον φόρο που αναλογεί. Με τον τρόπο αυτό, έπεισαν τους ηλικιωμένους να καταθέσουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς που τους έδωσαν τα ποσά των 9.850 και 4.000 ευρώ αντίστοιχα.

Όταν οι δύο άνδρες διαπίστωσαν ότι είχαν πέσει θύματα απάτης κατέφυγαν στην Ασφάλεια και τα δύο περιστατικά ερευνώνται από τους αστυνομικούς, που σχημάτισαν ξεχωριστές δικογραφίες για απάτη σε βάρος αγνώστων.