Αγροδιατροφή: Αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Trophy-Τροφή Open Innovation

‘Ανοιξε η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα Trophy-Τροφή Open Innovation by Trata του Οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, για νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα που αφορά την αγροδιατροφή.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Trophy-Τροφή, η οποία υλοποιείται από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία-Νέα Γενιά», μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως και την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου και μπορούν να υποβληθούν από νεοφυείς επιχειρήσεις και ομάδες με νέες ιδέες ή ερευνητικές εργασίες.

Στόχος του προγράμματος είναι η αναζήτηση λύσεων που αφορούν τις συνθετικές και εναλλακτικές πρωτεϊνούχες θαλάσσιες τροφές, καθώς και οποιαδήποτε πρόταση θα μπορούσε να λειτουργήσει συμπληρωματικά. Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα σε νέες ομάδες φοιτητών και ερευνητών και νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα της αγροδιατροφής, να:

– παρουσιάσουν νέες ιδέες ή ερευνητικά ευρήματα

– αναπτύξουν καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα

– σχεδιάσουν εφαρμογές και νέες ψηφιακές επιχειρηματικές δραστηριοτήτων Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνεργασία του Κέντρο Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ACEin). Μετά από αξιολόγηση θα επιλεγούν μέχρι 10 startups και μέχρι 15 ομάδες, οι οποίες και θα προκριθούν στην τελική φάση του προγράμματος.

Στη συνέχεια θα συνεργαστούν με στελέχη της εταιρίας ΤΡΑΤΑ, θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους και η νικήτρια ομάδα από την καθεμία κατηγορία θα λάβει ως βραβείο συνολικά 2.000 ευρώ.

www.enikonomia.gr