Αλέξη, χαλαρά! Μην αγχώνεσαι…

Μέχρι και την περασμένη εβδομάδα, ορκιζόταν όπου στεκόταν κι’ όπου βρισκόταν (ολομέλεια της Βουλής, υπουργικό συμβούλιο, συνεδριάσεις Κεντρικής Επιτροπής και κοινοβουλευτικής ομάδας…) ότι τα μέτρα που συνομολόγησε στην συμφωνία για την αξιολόγηση ΔΕΝ θα εφαρμοσθούν, εάν:

1) δεν εφαρμοσθούν ταυτοχρόνως και τα “αντίμετρα”, και

2) δεν υπάρξει στην συμφωνία δεσμευτική ρήτρα των δανειστών για την μείωση του χρέους.

Όλα τα ΜΜΕ και σύσσωμη η αντιπολίτευση, του αντέτεινε ότι γι’ άλλη μια φορά λέει ασύστολα ψέμματα, για τις ανάγκες του… “μασάζ” στην δυσφορούσα Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ. Κι’ αυτός με υστερικές κραυγές και ύβρεις, κατηγορούσε τους επικριτές του ως περίπου… δοσίλογους και όργανα των δανειστών, που εύχονται μόνο να πέσει η κυβέρνηση!

Μέχρι και την περασμένη εβδομάδα! Και διατράνωνε με ύφος χιλίων πιθήκων, “περιμένετε να δείτε την συμφωνία, και μετά να τρέξτε να κρυφτείτε…”! Την συμφωνία που κοινωνία και κόμματα, την πληροφορήθηκαν από τα… επίσημα έγγραφα της γερμανικής βουλής, στα μέλη της οποίας μοιράστηκε, αλλά ο κ. Τσίπρας δεν την εμφάνιζε στην Ελλάδα! Για να έχει χρόνο για… “μασάζ” και καλλιέργεια εντυπώσεων και… φυκιών για μεταξωτές κορδέλες!

 

Τελικά η συμφωνία δημοσιοποιήθηκε από την κυβέρνηση (δεν γινόταν κι’ αλλιώς, υποτίθεται πρέπει να την μελετήσουν και οι κυβερνητικοί βουλευτές για να την ψηφίσουν “κατά συνείδηση”…), και απο0καλύφθηκε περίτρανα ότι τα “ψέμματα” και οι κριτικές ΜΜΕ και αντιπολίτευσης, αποκάλυπταν την πραγματικότητα! Βγήκε και ο Ευκλείδης, έτσι για να περισώσει κάποια ψήγματα αξιοπρέπειας που τυχόν του απέμειναν, για να παραδεχθεί το αυταπόδεικτο, ότι δηλαδή στην συμφωνία ΔΕΝ υπάρχει “ρήτρα χρέους”, γραπτή δέσμευση των δανειστών ότι με την εφαρμογή των μέτρων θα μπει αυτόματα στο τραπέζι και το ζήτημα της (όποιας) ρύθμισης του χρέους! “Τέτοιες ρήτρες, δεν νοούνται σε συμφωνίες αυτού του είδους…”, ψιθύρισε ισχνά και ταπεινά.