Αλλαγή πλεύσης από τη ΝΔ για τους υποψηφίους – Επιστρέφουν τα χρίσματα

Φαίνεται πως κερδίζει έδαφος η πρόταση για αμιγώς «γαλάζιους» υποψηφίους,

Στα «πατροπαράδοτα» χρίσματα και όχι απλώς σε στήριξη υποψηφίων, όπως συνέβη στις αυτοδιοικητικές εκλογές

του 2019, προσανατολίζεται η Νέα Δημοκρατία για τις επόμενες δημοτικές κάλπες. Ο νέος εκλογικός νόμος ορίζει ότι ο δήμαρχος εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή, εφόσον έχει εξασφαλίσει ποσοστό άνω του 43%, χωρίς να χρειάζονται συνεργασίες για να επιτευχθεί η κυβερνησιμότητα στους δήμους της επικράτειας.

Ετσι, στις απανωτές συσκέψεις που λαμβάνουν χώρα στο Μοσχάτο, με αντικείμενο τη χάραξη της στρατηγικής του κόμματος για την επόμενη μάχη στην αρένα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φαίνεται πως κερδίζει έδαφος η πρόταση για αμιγώς «γαλάζιους» υποψηφίους, τουλάχιστον στους μεγάλους δήμους της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, πληθαίνουν οι επαφές του γραμματέα Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων και βουλευτή Διονύση Χατζηδάκη και του γραμματέα Οργανωτικού, Στέλιου Κονταδάκη, με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπό τον συντονισμό του γραμματέα του κόμματος, Γιώργου Στεργίου. Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, η Πειραιώς έχει «ζεστάνει καλά τις μηχανές» και από τον Σεπτέμβριο αναμένεται να αυξηθούν οι συναντήσεις με φόντο τις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

.parapolitika.gr