Απέχουν από τα μαθήματά οι μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών

Για 2η ημέρα γονείς του του 7ου δημοτικού σχολείου Γρεβενών δεν έστειλαν σήμερα τα παιδιά τους στο σχολείο, μετά από παρότρυνση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, που υλοποιεί την κατά πλειοψηφία απόφαση της γενικής συνέλευσης. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες για την επιλογή του σχολείου, ως Δομή Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων, ενώ δεν δόθηκαν οι απαραίτητες απαντήσεις, που έχουν σχέση, με τον εμβολιασμό των προσφυγόπουλων και την καθαριότητα του σχολείου.

Σήμερα δεν πήγαν 63 από τα 103 παιδιά τους στο σχολείο, ενώ χθες 65. Στα Γρεβενά λειτουργούν από την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 πέντε από τις έξι Δομές Εκπαίδευσης, όπου πάνε τα 150 από τα 170 παιδιά προσφύγων, που φιλοξενούνται από τον περασμένο Οκτώβριο σε ξενοδοχεία της Ορεινής περιοχής των Γρεβενών.

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, λειτουργούν τις απογευματινές ώρες από ένα τμήμα, στο 3ο και 7ο δημοτικό σχολείο της πόλης των Γρεβενών, όπου έχουν ενταχθεί 80 παιδιά και δυο τμήματα υποστήριξης για την εκπαίδευση 30 προσφυγόπουλων, στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα λειτουργήσει και ένα τμήμα με 20 παιδιά στο δημοτικό σχολείο Κρανιάς. Τμήμα Υποδοχής Εκπαίδευσης, λειτουργεί από την Τρίτη στο Επαγγελματικό Λύκειο Γρεβενών, όπου πάνε στην πρωινή ζώνη 40 προσφυγόπουλα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης