Αρχίζει αύριο η καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ

Ξεκινά από την Τετάρτη 15 Απριλίου, εκτός απροόπτου, η καταβολή της ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ σε περισσότερους από 600.000 δικαιούχους,οι οποίοι θα δουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει στην ειδική αίτηση,  τα πρώτα 800 ευρώ του ειδικού επιδόματος. Τα χρήματα θα κατατεθούν σε εργαζόμενους με αναστολή σύμβασης, ως αποζημίωση 45 ήμερων έναντι του μισθού ενός μήνα.

Η διαδικασία αφορά όσους έως την περασμένη Παρασκευή 10 Απριλίου υπέβαλαν τις υπεύθυνες δηλώσεις, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας από τους εργοδότες τους. Για όσους δεν πρόλαβαν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά έως τις 10 Απριλίου, θα έχουν άλλες δύο ευκαιρίες εντός του Απριλίου.

Από την Δευτέρα 13 Απριλίου ξεκίνησε και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και από τους εργαζόμενους που οι συμβάσεις τους θα μπουν σε αναστολή από τη Δευτέρα έως και τις 20 Απριλίου.

Οι ημερομηνίες που οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση τους είναι:

*Οι μισθωτοί με ΑΦΜ που λήγει σε 1μπορούν να υποβάλουν δήλωση την Τρίτη 21 Απριλίου προκειμένου να πληρωθούν από τις 5 Μαΐου και μετά.

*Οι μισθωτοί με ΑΦΜ που λήγει σε 2μπορούν να υποβάλουν δήλωση την Τετάρτη 22 Απριλίου. Και αυτοί θα πληρωθούν από τις 5/5.

Οι μισθωτοί με ΑΦΜ που λήγει σε 3θα μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις:

* Την Πέμπτη 23 Απριλίου με προγραμματισμένη πληρωμή από τις 5/5.

Οι μισθωτοί με ΑΦΜ που λήγει σε 4θα μπορούν να υποβάλουν:

* Σήμερα, Μ. Τρίτη 14 Απριλίου -πληρωμή 27/4

* Την Παρασκευή 24 Απριλίου -πληρωμή 5/5

Οι μισθωτοί με ΑΦΜ που λήγει σε 5θα μπορούν να υποβάλουν:

* Τη Μ. Τετάρτη 15 Απριλίου– πληρωμή 27/4

* Το Σάββατο 25 Απριλίου -πληρωμή 5/5

Οι μισθωτοί με ΑΦΜ που λήγει σε 6θα μπορούν να υποβάλουν:

* Τη Μ. Πέμπτη 16 Απριλίου -πληρωμή 27/4

* Την Κυριακή 26 Απριλίου -πληρωμή 5/5

Οι μισθωτοί με ΑΦΜ που λήγει σε 7θα μπορούν να υποβάλουν:

* Τη Μ. Παρασκευή 17 Απριλίου – πληρωμή 27/4

* Την Δευτέρα 27 Απριλίου – πληρωμή 5/5

Οι μισθωτοί με ΑΦΜ που λήγει σε 8θα μπορούν να υποβάλουν:

* Το Μ. Σάββατο 18 Απριλίου – πληρωμή 27/4

* Την Τρίτη 28 Απριλίου -πληρωμή 5/5

Οι μισθωτοί με ΑΦΜ που λήγει σε 9θα μπορούν να υποβάλουν:

* Την Κυριακή του Πάσχα 19 Απριλίου – πληρωμή 27/4

* Την Τετάρτη 29 Απριλίου – πληρωμή 5/5

Οι μισθωτοί με ΑΦΜ που λήγει σε 0θα μπορούν να υποβάλουν:

* Την Δευτέρα 20 Απριλίου – πληρωμή 27/4

* Την Πέμπτη 30 Απριλίου – πληρωμή 5/5

Καταβολή Δώρου Πάσχα

Έως την Μεγάλη Τετάρτη θα πρέπει να καταβληθεί το δώρο Πάσχα από όλες τις επιχειρήσεις που δεν έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με διοικητική απόφαση ή δεν ανήκουν στους ΚΑΔ που θεωρείται ότι έχουν πληγεί από την πανδημία.

Επίσης, νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις προκειμένου να μην παρατηρηθούν και πάλι τα φαινόμενα συγχρωτισμού του προηγούμενου μήνα. Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Εργασίας, οι συνταξιούχοι ΙΚΑ, ΔΕΚΟ και τραπεζών, θα πληρωθούν στις 22 Απριλίου εφόσον το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9 και στις 24 Απριλίου όσων το ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8. Στις 27 Απριλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και μισθωτούς.

Οι συντάξεις του Δημοσίου, του ΝΑΤ και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος, θα καταβληθούν την Τετάρτη 29 Απριλίου. Οι συντάξεις ανασφάλιστων υπερηλίκων και τα προνοιακά επιδόματα θα δοθούν την Πέμπτη 30 Απριλίου, ενώ οι επικουρικές συντάξεις θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων την Τρίτη 5 Μαΐου.