ΑΣΕΠ: Άμεσα 5.000 μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο μετά το μεγάλο γραπτό διαγωνισμό

Αναρτήθηκαν χθες τα αποτελέσματα του μεγάλου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2Γ2022, δίνοντας τέλος στην αγωνία των υποψηφίων.

Το επόμενο βήμα μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ, είναι η έκδοση συγκεκριμένων προκηρύξεων και κυρίως μιας για τους ΠΕ και μιας για τους ΤΕ (αλλά και μιας μικρότερης για ειδικό επιστημονικό προσωπικό).

Σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου: «Εάν λάβει κανείς υπ’ όψιν του τον αριθμό των υποψηφίων που εξετάστηκαν σε σχέση με παλαιότερους διαγωνισμούς, η μείωση του χρόνου που απαιτήθηκε για την έκδοση των αποτελεσμάτων ήταν πάνω από 50%.

Και αυτό οφείλεται στη συστηματική εργασία των εργαζομένων του ΑΣΕΠ -συχνά σε 7ήμερη βάση- και των συμβούλων που ενεπλάκησαν στο εγχείρημα.

Το επόμενο βήμα είναι η έκδοση συγκεκριμένων προκηρύξεων και κυρίως μιας για τους ΠΕ και μιας για τους ΤΕ (αλλά και μιας μικρότερης για ειδικό επιστημονικό προσωπικό).

Προς το παρόν το κύριος βάρος έχει πέσει στην έκδοση των οριστικών της Ειδικής Αγωγής.

Η 3εα βαδίζει στο στάδιο των κληρώσεων για τις πάρα πολλές ισοβαθμίες που θα γίνει εντός του Ιουνίου.

Ξεκίνησε και η εξέταση των ενστάσεων της 2, 4 και 5εα.

Οι πάνω από 5.000 μόνιμες θέσεις υπερκαλύπτονται από τους επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που είναι περίπου 14.500.

Αυτό σημαίνει πως έχουν πάνω από 30% πιθανότητες για μόνιμο διορισμό οι επιτυχόντες.

Οι επιτυχόντες προκειμένου να μπορούν να υποβάλουν αίτηση στις προκηρύξεις του Β’ σταδίου, πρέπει να έχουν δηλώσει ορθά, σύμφωνα με την Πρόσκληση/Προκήρυξη 2Γ/2022, τα τυπικά προσόντα (τίτλοι σπουδών ή/και πρόσθετα προσόντα) ανά κωδικό θέσης.

www.dikaiologitika.gr