Αυτός είναι ο 37χρονος «ιερέας» που βιτριόλιασε τους Μητροπολίτες! Μπλεγμένος σε υπόθεση ναρκωτικών!

Είχε συλληφθεί το 2018, καθώς βρέθηκαν πάνω του 1,8 γραμμάρια κοκαΐνης!

37χρονος είναι ο «ιερέας» που έριξε βιτριόλι στους Μητροπολίτες, σε δυο κληρικούς του Συνοδικού Δικαστηρίου και σε έναν αστυνομικό που έτρεξε να βοηθήσει.Η οργανική του θέση είναι στην Μητρόπολη Βέροιας και έχει χειροτονηθεί στη Λιβύη, από τον Μητροπολίτη Τριπόλεως.

Ένα πρωτοφανές περιστατικόσημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Μονή Πετράκη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας ιερέας που επρόκειτο να καθαιρεθεί και για τον οποίο είχε προγραμματιστεί Συνοδικό Δικαστήριο, επιτέθηκε με βιτριόλι σε επτά Μητροπολίτες.

Τη στιγμή που θα γινόταν η εκφώνηση της απόφασης, ο ιερέας έβγαλε ξαφνικά ένα μπουκάλι με καυστικό υγρό και επιτέθηκε στα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου. Στο σημείο επικράτησε ο απόλυτος πανικός.

Οι ιερείς έχουν μεταφερθεί με εγκαύματα στο νοσοκομείο ενώ οδράστης συνελήφθη από την αστυνομική φρουρά της Μονής Πετράκη. Στο σημείο έσπευσαν και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

Συνολικά έχουν τραυματιστεί7 ιερείς οι οποίοι διακομίστηκαν στο Λαϊκό νοσοκομείο.

Με εγκαύματα στα μάτια

 

Στο Συνοδικό δικαστήριο μετείχαν οι μητροπολίτες Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυϊνουπόλεως, Άρτης, Κασσανδρείας, Γουμενίσσης και Ζακύνθου. Τουλάχιστον δύο εκ των Μητροπολιτών έχουν εγκαύματα στα μάτια. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, σοβαρά τραυματισμένοι είναι οι μητροπολίτες Γλυφάδας, Ζακύνθου και Κηφισιάς.

Ο ιερέας που φέρεται να είχε σχεδιάσει την επίθεση ανήκει στη Μητρόπολη Βέροιας και επρόκειτο να καθαιρεθεί μετά από βαριά πειθαρχικά παραπτώματα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμοςκαι ο υπουργός ΥγείαςΒασίλης Κικίλιαςμετέβησαν στο Λαϊκό νοσοκομείο προκειμένου να ενημερωθούνγια την κατάσταση της υγείας των μητροπολιτών.

www.newsbreak.gr