Γιώργος Μακρής: Έτσι όπως μας έκαναν, βρίσκομαι με το 1,5 πόδι στο εξωτερικό

  

1.    Πείτε μας λίγα λόγια σχετικά με τη νέα σπαρταριστή κωμωδία με τίτλο: Μπριζον break 3 να σεξ-υπνήσω πεθερά;

 

 Είναι μία σύγχρονη κωμωδία, με τους πιο τρελούς «Φυλακισμένους του Πλανήτη», αδίστακτους, μοναδικούς, απίθανους & απρόβλεπτους. Μία σπαρταριστή κωμωδία, που χαρίζει 2,5 ώρες αβίαστα γέλιο. Ο θεατής ταξιδεύει στο πραγματικό θέατρο, με γρήγορη πλοκή, κωμικά ευτράπελα, χορό, τραγούδι, έρωτες. Πρόκειται για ένα έργο που σύγχρονο, με γρήγορη ροή όπου συμμετέχουν και οι θεατές.

 

2.    Έχετε χρησιμοποιήσει στοιχεία της δημοφιλούς σειράς Prison Brake;

Ακριβώς. Είχα γράψει και το Brison Brake 1 και 2 αυτή είναι η τρίτη υπόθεση. Το καθένα έχει μία ξεχωριστή διαφορετική υπόθεση. Προσπαθώ κάθε φορά να αποδράσω με διαφορετικό τρόπο. Την πρώτη φορά αποδράσαμε με σκάψιμο στο τούνελ, τη δεύτερη φορά με ελικόπτερο, την τρίτη, με τον πιο τρελό τρόπο αλλά δε θα σας το αποκαλύψω, θα το δούμε στην παράσταση.

   

3.    Το καστ είναι πολύ ενδιαφέρον. Πώς έγινε η επιλογή, δεδομένου ότι έχουμε κάποια πρόσωπα έκπληξη

 

Πέρα από την Ελένη Φιλίνη που τη γνωρίζει όλος ο κόσμος. Η Ελένη Φιλίνη ήταν διευθύντρια φυλακών στο πρώτο Μπρίζον Μπρέικ έπρεπε να συνεχίσει σε αυτό το ρόλο, το ίδιο κι εγώ. Οι περισσότεροι είναι σίγουρα γνωστά «πρόσωπα», γράφουν θα έλεγα και στην προσωπική τους ζωή οπότε δε θα μπορούσαν να λείψουν από μία τέτοια κωμωδία.

  

4.    Πόσο δύσκολο είναι να παίζεις, να σκηνοθετείς να γράφεις και να αναλαμβάνεις και την παραγωγή;

 

Να κάνει και την παραγωγή; Και να τρέχει σήμερα; Όπως βλέπετε ακόμα και σήμερα αλλάξαμε τον τόπο της παράστασης επειδή μπορεί να βρέξει. Είναι πάρα πολύ δύσκολο, πάρα πολύ αγχωτικό και κυρίως όταν έχεις να κάνεις διάφορους χαρακτήρες. Πρέπει να προσπαθείς να ανταπεξέλθεις σαν παραγωγή, να «κερδίσεις» το κοινό, να αντιμετωπίσεις τα Μ.Μ.Ε, τα όποια σχόλια, τις οικονομικές υποχρεώσεις.

 

Πρέπει να τονιστεί ότι σκεφτόμαστε τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, για το λόγο αυτό έχουμε την οικονομικότερη είσοδο, 10 ευρώ εισιτήριο. Επίσης σε ολόκληρη την πόλη και σε site έχουμε δώσει τη δυνατότητα εκτύπωσης «κουπονιών» ώστε με δύο εισητήρια να λαμβάνει ο κόσμος συν ένα δωρεάν. Το μόνο που ζητάω είναι να μη μου λέει ο καθένας «είμαι ο τρίτος» (γέλια)!

  

5.    Ποια δουλειά σας ξεχωρίζετε περισσότερο και γιατί;

 

Καμία. Καθεμία έχει πόνο, και αγώνα που επιβραβεύεται από τις στιγμές χειροκροτήματος.

 

6.    Δεδομένου ότι μεγαλώσατε στη Γερμανία, έχετε υιοθετήσει καθόλου τη νοοτροπία της χώρας;

Ακριβώς, δυστυχώς, γιατί με λένε Χίτλερ στη δουλειά μου. Θέλω να είμαι σωστός με το οργανόγραμμα στο ωράριο μου, έχω μία αυστηρότητα γενικά στη δουλειά. Δεν μου αρέσουν «οι γλείφτες». Μεγάλωσα αλλιώς κι αυτό το πλήρωσα στη δουλειά μου. Δεν είμαι καλός στις δημόσιες σχέσεις, δεν μου αρέσει να κάνω «αυλή» να έχω δηλαδή αυλικούς. Είμαι κατά αυτών και το πολεμάω.

 

7.    Για τα πράγματα έτσι όπως είναι πολιτικά στην Ελλάδα;

 

Νομίζω δεν υπάρχει η έννοια «πολιτικά» στην Ελλάδα. Βόθρος όσον αφορά την πολιτεία. Είναι ντροπή να λέγεσαι Έλληνας υπό αυτές τις πολιτικές συνθήκες. Όσο έχουμε αυτούς τους πολιτικούς δίπλα είναι προσβολή. Χωρίς αυτούς, θες να φωνάξεις ΕΛΛΑΔΑ. Είμαι Έλληνας χωρίς τους πολιτικούς της τελευταίας πεντηκονταετίας.   

 

8.    Ο Έλληνας έχει ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση;

 

Τεράστια, όταν ζητάει να βολευτεί στο δημόσιο, όταν ζητάει να γίνονται διακρίσεις για προσωπικό όφελος, όταν ακολουθεί πιστά αμόρφωτους πολιτικούς, έχει ευθύνη. Όλοι όσοι κυκλοφορούν το 2017 με κομματικά σημαιάκια έχουν ευθύνη.

 

9.    Εσείς είστε πολιτικοποιημένος;

 

Πολιτικοποιημένος ναι, κομματικοποιημένος όχι. Είμαι υπέρ του δικαίου.

 

 Τι είναι για εσάς ο Χάρυ Κλιν;

 

Είναι αυτός που με ανέδειξε, μου έδειξε εμπιστοσύνη. Είναι ο πατέρας μου στο θέατρο.

 

11. Ποια θα είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια;

 

Δεν μπορώ να πω. Το σίγουρο είναι ότι έτσι όπως μας έχει η σημερινή κυβέρνηση είμαι με το 1,5 πόδι στο εξωτερικό. Παρότι μετρώ πολλά χρόνια καριέρας εδώ, παλεύω μόνος μου, δεν ανήκω σε κανένα σύστημα, δυστυχώς, θέλω να ζω με αξιοπρέπεια και γι αυτό θα πρέπει να πολεμήσω τη σημερινή κοινωνία. Θα το κάνω από έξω.

 

12. Επόμενος σταθμός;

17 Ιουλίου Καστοριά

 

Σ.Τ.

 

Σας ευχαριστούμε