Γρεβενά: Την Παρασκευή η δίκη για τα παράνομα δάνεια

Στο Τριμελές Κακουργιοδικείο Κοζάνης αναμένεται να εκδικαστεί αύριο Παρασκευή 30  Σεπτεμβρίου 2022, μετά από πολλές αναβολές, η πολύκροτη υπόθεση με τις «παράνομες» χορηγήσεις άτοκων κτηνοτροφικών δανείων, σε άτομα που δεν δικαιούνταν στην Περιφερειακή Ενότητα των Γρεβενών.

Η υπόθεση αυτή, από την οποία το Δημόσιο φέρεται να έχει ζημιωθεί κατά 1,62 εκατομμύριο ευρώ, αφορά την περίοδο του 2008, όταν επί υπουργίας Αλέξανδρου Κοντού στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δόθηκε η δυνατότητα σε κτηνοτρόφους να παίρνουν άτοκα δάνεια με την εγγύηση του Δημοσίου, ώστε να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους.

Την υπόθεση αυτή έφερε στο «φως» της δημοσιότητας ένας κτηνοτρόφος από την ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών, ο οποίος με καταγγελία του, ανέφερε ότι είχε διαπιστώσει ότι συγχωριανή του, που βρισκόταν στην Τράπεζα πριν απ’ αυτόν, είχε πάρει δάνειο χωρίς να το δικαιούνταν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο χορηγήθηκαν παράτυπες βεβαιώσεις από την Κτηνιατρική Υπηρεσία σε 92 άτομα που είτε δεν δικαιούνταν, είτε ήταν κτηνοτρόφοι που είχαν μικρότερο αριθμό ζώων, απ’ αυτά που υπήρχαν στις βεβαιώσεις.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει, τόσο ο τότε διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Γρεβενών, όσο και ο τότε υποδιευθυντής της πρώην Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς ως ασφαλιστική δικλίδα είχε οριστεί ότι ο τελικός έλεγχος θα γινόταν από την Τράπεζα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΗΣ ΝΑΣΙΑΔΗΣ

www.ertnews.gr