Δέκα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε εκτροφείς βιζόν στην Καστοριά!

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν μέσω rapid tests που πραγματοποιήθηκαν σε φάρμες στην Καστοριά, τη Φλώρινα και τα Γρεβενά

Δέκα εργαζομένοι σε φάρμες μινκ στην Κοζάνη εντοπίστηκαν θετικοί στο νέο κορωνοϊό, στο πλαίσιο δειγματοληπτικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν σε φάρμες εκτροφής στη Δυτική Μακεδονία.  

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, στο πλαίσιο rapid tests που έγιναν σε εργαζομένουςστις φάρμες μινκ στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας προέκυψαν τα ακόλουθα:

  • Σε 21 rapid tests σε εργαζόμενους σε φάρμες στα Γρεβενάόλα τα δείγματα ήταν αρνητικά.
  • Σε 91 rapid tests σε εργαζόμενους σε φάρμες στην Καστοριά διαγνώσθηκαν δέκα θετικά δείγματα.
  • Σε 22 rapid tests σε εργαζόμενους σε φάρμες στη Φλώριναόλα τα δείγματα ήταν αρνητικά.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα η ΕΡΤ, θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και εκτροφέας γουνοφόρων ζώων στην περιοχή του Δήμου Βοΐου.

Δείτε επίσης: Φρίκη στη Δανία με τη σφαγή 17.000.000 βιζόν λόγω κορωνοϊού! Θάφτηκαν σε μαζικούς τάφους σε γη του Στρατού (video)

Ακολουθώντας την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, στη φάρμα εκτροφής των μινκ στην Καστοριά μετέβη κλιμάκιο της Κτηνιατρικής υπηρεσίαςγια την διερεύνηση του περιστατικού, όπου πέρα από την ύπαρξη κάποιων νεκρών ζώων, διαπίστωσε πως υπήρχαν μινκ που έφεραν συμπτώματα. Το κλιμάκιο θα προβεί στην εξέταση των ζώων, για να διαπιστώσει τα αίτια.

Rapid tests, εξάλλου, θα πραγματοποιηθούν σε όλους τους εκτροφείς βιζόν με εντολή του ΕΟΔΥ, όπως είχε ανακοινωθεί από τις Κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας.