Δήμος Γρεβενών: Με απόφαση Πέτσα εγκρίθηκε το μεγάλο έργο των 10 εκατομμυρίων ευρώ για κομβικές αναπλάσεις και οικιστικές αναβαθμίσεις σε πόλη και χωριά

Με χθεσινή απόφαση του Αναπληρωτού Υπουργού Εσωτερικών κ.Στέλιου Πέτσαεγκρίθηκε η εμπεριστατωμένη πρόταση που είχε υποβάλλει έγκαιρα ο Δήμος Γρεβενών στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Αυτοδιοίκηση “Αντώνης Τρίτσης”με στόχο την υλοποίηση κομβικών αναπλάσεων και ολοκληρωμένων οικιστικών αναβαθμίσεων σε πόλη και χωριά.

Το μεγάλο αυτό έργο, συνολικού προϋπολογισμού10.156.200€, αφορά την ανάπλαση και οικιστική αναβάθμιση των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Βόρειου και Νοτίου Τμήματος του Δήμου Γρεβενών και της περιοχής Βαροσίου της πόλης των Γρεβενών, υπαγόμενο στον Άξονα Προτεραιότητας “Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών”.

Ειδικότερα, το πλαίσιο δράσεων περιλαμβάνει τους οικισμούς Ανθρακιάς, Αγ.Θεοδώρων, Αιμιλιανού, Δεσπότη,Ελευθεροχωρίου, Φελλίου, Αγάπης, Δοξαρά, Ελάτου,Μυρσίνης, Βατολάκκου, Ελευθέρου Α, Ελευθέρου Β, Ροδιάς,Συδένδρου, Κυρακαλής, Μεγάλου Σειρηνίου, Μικρού Σειρηνίου, Ασπροκάμπουκαι βεβαίως την περιοχή Βαροσίου.

«Η σπουδαία αυτή απόφαση αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς στοχευμένων παρεμβάσεων του Δήμου Γρεβενών, βελτιώνοντας σημαντικά την καθημερινότητα των δημοτών μας και συμβάλλοντας παράλληλα στην ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Γρεβενιωτών. Η Δημοτική μας Αρχή, πιστή στις δεσμεύσεις της για ισόρροπη ανάπτυξη σε όλο το εύρος του Δήμου, θα προχωρήσει με τον ίδιο ζήλο τη γρήγορη πραγματοποίηση και των υπόλοιπων τεκμηριωμένων προτάσεων που έχουμε καταθέσει στο“Αντώνης Τρίτσης”, αλλάζοντας έτσι την πόλη και τα χωριά μας. Επιπλέον, η χθεσινή υπουργική απόφαση μας δείχνει ότι μόνο μέσα από το διάλογο και τη συνεργασία μπορούμε να πάμε μπροστά τον τόπο μας, ευχαριστώντας θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ.Στέλιο Πέτσακαι τον Βουλευτή Γρεβενών κ.Ανδρέα Πάτση», τονίζει στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης.    

 

Γραφείο Τύπου

 Δημάρχου Γρεβενών