Δεσκάτη: Έφτασε το φυσικό αέριο στην πρώτη πόλη της Δ. Μακεδονίας

Παρουσία του προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Αθανασίου Δαγούμα, του δημάρχου Δεσκάτης Δημήτρη Κορδίλα, του αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Αθανασίου Φωλίνακαι του εκπροσώπου της εταιρείας διανομής, η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών, Αλεξάνδρα Σδούκουάναψε σήμερα συμβολικά την εστία φυσικού αερίου που είχε στηθεί μπροστά στο δημαρχείο της πόλης σηματοδοτώντας με τον τρόπο αυτό την έλευση του στην πρώτη πόλη της Δυτικής Μακεδονίας.
Ήδη εντός της πόλης έχει εγκατασταθεί το πρώτο δίκτυο χαμηλής πίεσης του φυσικού αερίου μήκος 2,3 χιλιομέτρων ενώ από τα πρώτα κτίρια πού γίνεται πλέον η χρήση του φυσικού αερίου, είναι το δημαρχείο και το ωδείο.

Παράλληλα έχουν συνδεθεί και τα πρώτα 40 νοικοκυριά όπως επίσης και η πρώτη επιχείρηση της πόλης που είναι τυροκομείο.Από την κατασκευή του πρώτου τμήματος του εσωτερικού αγωγού έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πάνω από 600 νοικοκυριά της Δεσκάτηςτα οποία ευελπιστούν όχι μόνο να φτάσει ο αγωγός στη γειτονιά τους, αλλά και να υπάρξει πρόγραμμα επιδότησης εγκατάστασης έτσι ώστε να γίνει πιο ελκυστική η χρήση του φυσικού αερίου στην περιοχή όπως χειμώνας διαρκεί για σχεδόν 8 μήνες.

Ιστορική στιγμή χαρακτήρισε η κ. Σδούκουτη σημερινή ημέρα ενώ από την πλευρά του ο κ. Δαγούμας ανέφερε ότι ήδη η ρυθμιστική αρχή ενέργειας εξετάζει και το αίτημα ο εθνικός αγωγός φυσικού αερίου που θα χρησιμοποιείται και για το υδρογόνο μετά την Κοζάνη, να επεκταθεί μέσω Καστοριάςπρος την περιοχή των Ιωαννίνων. Δεν απέκλεισε μάλιστα και την προοπτική ο αγωγός αυτός να φτάσει και στην περιοχή των Γρεβενών.

ΠΗΓΗ ΕΡΤ