Ενεργειακή κρίση: Τι εξετάζεται για το ωράριο λειτουργίας στα καταστήματα

Οι εμπορικές επιχειρήσεις έχουν “γονατίσει” με το ενεργειακό κόστος να καθίσταται πλέον δυσβάστακτο. Λόγω των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η ενεργειακή κρίση, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης πρότεινε να μειωθεί το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τις απογευματινές και βραδινές ώρες από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου. Μια πρόταση που έχουν εξετάσει, σύμφωνα με πληροφορίες και άλλοι Εμπορικοί Σύλλογοι.

Ήδη ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, Σταύρος Καφούνης τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής ενός τέτοιου μέτρου, αλλά υπό προϋποθέσεις. Μία από αυτές είναι να εφαρμοστεί για το σύνολο των καταστημάτων κάθε μορφής, συμπεριλαμβανομένων και των σούπερ μάρκετ, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού, όπως συνέβη σε άλλες περιπτώσεις κατά το παρελθόν.

Όπως και να έχει το συγκεκριμένο θέμα αναμένεται να απασχολήσει και τις συνελεύσεις και άλλων εμπορικών συλλόγων της χώρας, ενώ το σενάριο να κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα στις 8 μ.μ. αντί για τις 9 μ.μ. βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων και της κυβέρνησης με στόχο να μειωθεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από επιχειρήσεις στη χαμηλή τάση.

Η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Συγκεκριμένα ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) προτείνει από τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 να μειωθεί το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων κατά τις απογευματινές/βραδινές ώρες, λόγω των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από την ενεργειακή κρίση.

Αναλυτικά, προτείνει το ωράριο λειτουργίας να διαμορφωθεί ως εξής:

  • Δευτέρα: 10 π.μ  έως τις 4μμ
  • Τρίτη: 10 π.μ  έως τις 7μμ
  • Τετάρτη: 10 π.μ  έως τις 4μμ
  • Πέμπτη: 10 π.μ  έως τις 7μμ
  • Παρασκευή: 10 π.μ έως τις 7 μμ
  • Σάββατο: 10 π.μ  έως  τις 4μμ

www.enikonomia.gr