Επίδομα θέρμανσης με πληρωμές δυο ταχυτήτων

Όπως τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, οι παλαιοί δικαιούχοι θα πληρωθούν το επίδομα θέρμανσης μέχρι 10 Δεκεμβρίου ενώ οι νέοι δικαιούχοι μέχρι 31 Δεκεμβρίου.

Αυξημένη είναι η ζήτηση για αγορά πετρελαίου θέρμανσης σε σχέση με πέρυσι, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προαναγγέλλοντας ότι θα δοθούν προκαταβολές του επιδόματος θέρμανσης ανεξάρτητα με από την ποσότητα που θα βάλουν οι δικαιούχοι του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε:

«Αυτό που διαφοροποιείται φέτος είναι το εξής: γι’ αυτούς που ήταν δικαιούχοι του επιδόματος πέρυσι και υποβάλλουν τα στοιχεία μέχρι μέσα Νοεμβρίου, ο σκοπός είναι να λάβουν φέτος το περσινό ποσό, μέχρι 10 Δεκεμβρίου, και όποιος συμψηφισμός να γίνει μελλοντικά, το 2023».

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, οι καινούργιοι δικαιούχοι θα λάβουν το πρώτο μέρος του βοηθήματος στις 31 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι «Η πλατφόρμα θα ανοίξει αφού υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) τις επόμενες ημέρες και θα υπάρχει καταληκτική ημερομηνία μέχρι 15 Δεκεμβρίου, ώστε η πρώτη πληρωμή να γίνει τέλος Δεκεμβρίου, η δεύτερη τέλος Φεβρουαρίου και η τρίτη τέλος Απριλίου».

www.dikaiologitika.gr