Η Ολυμπιακή Φλόγα στα Γρεβενά. Η Πόλη υποδέχεται το κορυφαίο σύμβολο του Ολυμπισμού!!!

Ο Δήμος Γρεβενών έχει την τιμή και τη μεγάλη χαρά να συμμετέχει στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες MILANO CORTINA 2026. Η πόλη των Γρεβενών θα φιλοξενήσει τη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας και την επίσημη τελετή υποδοχής, το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2025 και ώρα 10:00 π.μ., στο πλαίσιο της διεθνούς διαδρομής της.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ανάψει στην Ιερή Γη της Ολυμπίας στις 26 Νοεμβρίου 2025, σηματοδοτώντας την έναρξη εννιαήμερης Λαμπαδηδρομίας, η οποία θα διανύσει 2.200 χιλιόμετρα, περνώντας από 23 νομούς, 7 περιφέρειες και 36 πόλεις υποδοχής. Η τελετή παράδοσης στους διοργανωτές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 4 Δεκεμβρίου 2025, πριν η Φλόγα ταξιδέψει στην Ιταλία.

Η Ολυμπιακή Φλόγα μετακινείται και γίνεται δεκτή με τιμές Αρχηγού Κράτους, αποτελώντας σημείο παγκόσμιου ενδιαφέροντος, αφού τη διαδρομή της καλύπτουν διεθνή ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Οι πέντε γρεβενιώτες Λαμπαδηδρόμοι