Θρίλερ Με Βόμβα Στην Εθνική Κορίνθου-Τρίπολης

Εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε μετά το μεσημέρι στην εθνική οδό Κορίνθου – Τρίπολης, στο ύψος του 113ου χιλιομέτρου, κοντά στον κόμβο Νεμέας.
Ο μηχανισμός βρέθηκε από υπάλληλο της εταιρείας που έχει την ευθύνη συντήρησης της εθνικής οδού, ο οποίος έκοβε χόρτα στην άκρη του δρόμου. Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα στα χόρτα, κρυμμένος πίσω από τις μεταλλικές μπάρες.
Κλήθηκε αμέσως η αστυνομία, και σε λίγη ώρα έφτασε στο σημείο κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών από την Τρίπολη, το οποίο εξουδετέρωσε τον μηχανισμό με ελεγχόμενη έκρηξη.
Όπως διαπιστώθηκε, ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από κινητό τηλέφωνο συνδεδεμένο με κυλινδρικό αντικείμενο που περιείχε την εκρηκτική ύλη. Όλα τα στοιχεία μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου εξετάζονται.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το κινητό τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο, γεγονός που σημαίνει ότι ο μηχανισμός δεν μπορούσε να πυροδοτηθεί στην κατάσταση που βρισκόταν, ενώ από την πρώτη εξέταση φαίνεται ότι ήταν μικρής ισχύος.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν πως τον μηχανισμό άφησαν στο σημείο άγνωστα άτομα, πιθανότατα για να μην βρεθεί στην κατοχή τους σε τυχόν αστυνομικό έλεγχο.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που παρακολουθεί την υπόθεση, ενώ προς το παρόν διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.
Πολύ προσεκτικά ερευνάται από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ο εκρηκτικός μηχανισμός που βρέθηκε χθες το απόγευμα στις 15.20 στον αυτοκινητόδρομο στο 113ο χλμ. Εθνικής Οδού στο ρεύμα προς Κόρινθο.
Ο λόγος δεν είναι μόνο ότι από το σημείο θα περνούσε η αυτοκινητοπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, αλλά και το γεγονός ότι τα εκρηκτικά ήταν συνδεδεμένα με κινητό τηλέφωνο, που σήμαινε ότι κάποιος θα ενεργοποιούσε από μακριά τον μηχανισμό, άρα επρόκειτο για βόμβα (IED) κατασκευασμένη για ενέδρα.
Και αν δεν αφορούσε τον Π. Παυλόπουλο, ποιος ήθελε να στήσει ενέδρα με εκρηκτικό μηχανισμό, ανάλογο με αυτόν που χρησιμοποιούν οι μεγάλες τρομοκρατικές, αλλά και επαναστατικές οργανώσεις ανά τον πλανήτη;
Στην κυβέρνηση, έχουν θορυβηθεί από το γεγονός της εύρεσης του εκρηκτικού μηχανισμού όσο και αν δεν το δείχνουν προς τα έξω. Πολλές φορές η αντιπολίτευση έχει καλέσει μέσω δημοσιευμάτων τον ΠτΔ να «παραιτηθεί» για να γίνει δυνατή η άμεση προσφυγή στις κάλπες.
Μήπως κάποιοι προσπαθούν να τον «παραιτήσουν» με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που οδηγήθηκε σε παραίτηση ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής, όταν διέκρινε άμεσο κίνδυνο για την δική του ζωή και την ζωή της οικογένειάς του (δεν έχει διαψευσθεί ακόμα ότι απήχθησαν για λίγες ώρες τα παιδιά του ή και η ίδια η σύζυγός του για να του σταλεί «καθαρό» μήνυμα παραίτησης).
Μια παραίτηση του Π. Παυλόπουλου θα οδηγούσε άμεσα σε κάλπες και σε ήττα, με μικρή ή μεγάλη διαφορά τον κυβερνητικό συνασπισμό που «απειλεί» την «διψασμένη» για εξουσία αντιπολίτευση και τις δυνάμεις που επιθυμούν το ίδιο, να παραμείνει στην εξουσία επί μία διετία ακόμα (οι εκλογές κανονικά γίνονται το 2019). Το ερώτημα είναι ποιος θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο;
Αν στην περίπτωση του Κ.Καραμανλή διαφαινόταν και εν τέλει αποδείχθηκε ότι οι ΗΠΑ ήθελαν την φυσική του εξόντωση του 2007-9, ποιες είναι οι ξένες δυνάμεις που θα ήθελαν την εξόντωσή του και την πτώση της κυβέρνησης, όταν γενικά αυτή δεν λέει «Οχι» ούτε στους δανειστές, ούτε στις ΗΠΑ; Μήπως ιδιωτικά συμφέροντα;
Φυσικά υπάρχουν και οι τρομοκρατικές οργανώσεις: Με κινητό τηλέφωνο θα πυροδοτούσαν το παγιδευμένο με εκρηκτικά κλειστό φορτηγάκι, που θα είχαν σταθμεύσει σε συγκεκριμένο σημείο του μαντρότοιχου της Α΄ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και άλλοι κρατούμενοι που θα επιχειρούσαν να αποδράσουν. Δηλαδή έχει η τεχνολογία κατασκευής του υπάρχει και εγχωρίως.
Βέβαια, όπως έγραψε χθες το pronews.gr το δέμα, σύμφωνα με πληροφορίες, υποτίθεται ότι έγινε αντιληπτό από υπαλλήλους καθαριότητας του δρόμου,οι οποίοι και ενημέρωσαν αμέσως τις αρχές. Eίναι έτσι; Πόσες φορές έχουμε δει στην Εθνική Οδό υπαλλήλους καθαριότητας του δρόμου να καθαρίζουν τον παράλληλο χώρο σε μια περιοχή που κατά κανόνα είναι χωράφια ή κάθετα βράχια;
Μήπως υπήρξε ειδοποίηση και έτσι έγινε η «τυχαία» ανακάλυψη; Ειδοποίηση και…προειδοποίηση ταυτόχρονα.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλους, ταξίδευε στην Καλαμάτα για τα εγκαίνια του νέου δημαρχείου της πόλης και του νέου στεφανιογράφου στο Νοσοκομείο.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξουδετερώθηκε λίγο πριν περάσει ο Προκόπης Παυλόπουλος
Μόλις εντοπίστηκε ο μηχανισμός οι Αρχές ενημέρωσαν τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο ο οποίος με ψυχραιμία ζήτησε από τους αστυνομικούς να συνεχίσουν τη δουλειά τους και πως ο ίδιος θα συνέχιζε κανονικά το ταξίδι του προς την Καλαμάτα.
«Σας ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Συνεχίστε τη δουλειά σας και εγώ θα ακολουθήσω κανονικά το πρόγραμμά μου», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ζητώντας να τον ενημερώσουν για όλες τις εξελίξεις.
Όντως ο κ. Παυλόπουλος συνέχισε κανονικά το ταξίδι του χωρίς προβλήματα.
Τα υπολείμματα του μηχανισμού μετά την ελεγχόμενη έκρηξη παρελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική και εξετάζονται. Ισως δεν έπρεπε να γίνει ελεγχόμενη έκρηξη και να μεταφερθεί ο μηχανισμός με ρομπότ ή με τις ειδικές διαδικασίες που προβλέπονται, έτσι ώστε να μην καταστραφούν πολύτιμα στοιχεία… http://www.fimes.gr