Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός σημειώθηκε 21 χλμ νότια νοτιοδυτικά της Ελασσόνας και είχε εστιακό βάθος 10 χλμ.

Ισχυρός σεισμός της τάξης των 6 Ρίχτερ σύμφωνα με τον σεισμολόγο κ. Γεράσιμο Χουλιάρα, σημειώθηκε στην Ελασσόνα. Ο σεισμός σημειωθηκε λίγα λεπτά μετά τις 12 και έγινε αισθητός και σε περιοχές της Αττικής. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 και στην εκπομπή «Χωρίς μάσκα» με τους Γιώργο Σμυρνή και Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο κ. Χουλιάραςεκτίμησε ότι θα υπάρξουν ισχυροί μετασεισμοί με δεδομένα τα 5 Ρίχτερ.

Από την πλευρά του ο κ. Λέκκας, πρόεδρος ΟΑΣΠ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 και στην εκπομπή «Χωρίς μάσκα» ανέφερε ότι το μέγεθος, σύμφωνα με την προκαταρκτική μέτρηση, είναι 6,2 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ. Δεν ξέρουμε τις επιπτώσεις, είναι νωρίς.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός καταγράφηκε αρχικά με ένταση 5,9 Ρίχτερ και σημειώθηκε 21 χλμ νότια νοτιοδυτικά της Ελασσόνας με εστιακό βάθος 10 χλμ.

Ωστόσο έπειτα από λίγη ώρα τα στοιχεία αναθεωρήθηκανκαι ο σεισμός καταγράφηκε στα 6 Ρίχτερκαι με μικρότερο εστιακό βάθοςστα 7,8 χλμ.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός έχει καταγραφεί στα 5,8 Ρίχτερ 13 χλμ δυτικά του Τυρνάβου με εστιακό βάθος τα 10 χλμ.

Δήμαρχος Ελασσόνας

Είχε διάρκεια πάνω από 15 δευτερόλεπτα – Οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους – Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές και τραυματίες

Για τονσεισμό των 6 Ρίχτερ με επίκεντρο την Ελασσόνα,μίλησε στο protothema.gr ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Γάτσας.

Όπως είπε ο κ. Γάτσας «κόσμος όλος έχει τρομάξει και πανικοβληθεί με αποτέλεσμα να παραμένει εκτός σπιτιών, οι μαθητές στα προαύλια. Επικράτησε μια αναστάτωση ωστόσο θεωρώ πως μέχρι ώρας δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανησυχία».

«Προσπαθούμε να ελέγξουμε την όλη κατάσταση», είπε ο δήμαρχος Ελασσόνας για τον σεισμό και συνέχισε λέγοντας πως ο σεισμός όχι μόνο ήταν αισθητός αλλά είχε και διάρκεια τουλάχιστον 15 δευτερόλεπτα. «Όλα τα κλιμάκια του δήμου είναι έτοιμα να κάνουν όλους τους ελέγχους στα κτίρια, προκειμένου να δούμε αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Μέχρις ώρας δεν έχουμε αναφορές για ζημιές και πτώσεις», είπε.