Καταδικάστηκε σε 20 χρόνια για υπεξαίρεση πρώην ταμίας δήμου.

Σε 20 χρόνια φυλάκιση και 5ετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, καταδικάστηκε χθες (27/9/2018) ερήμην από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δυτικής Μακεδονίας o πρώην ταμίας του πρώην Δήμου Μακεδνών Καστοριάς για την υπόθεση της υπεξαίρεσης του ποσού του 1,163 εκατομμυρίων ευρώ, από τα Ταμεία του δήμου, αλλά και για υπόθεση παλστογράφισης.

Η απόφαση, ήταν πρωτόδικη, καθώς η υπόθεση εκδικάστηκε μετά από εννέα χρόνια, παρότι και χθες η υπεράσπιση του πρώην ταμία του πρώην Δήμου Μακεδνών Καστοριάς είχε ζήτησε και πάλι αναβολή, αίτημα, το οποίο όμως δεν έκανε δεκτό η έδρα.

Η πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας ήταν 15 χρόνια φυλάκισης για κάθε αδίκημα, ενώ το Δικαστήριο αναγνώρισε ως ελαφρυντικό το ότι ο πρώην ταμίας είχε ομολογήσει την πράξη του όταν αυτή αποκαλύφθηκε.

Για την υπόθεση αυτή είχε απαλλαγεί πριν ένα χρόνο με απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου ο πρώην δήμαρχος Μακεδνών, Κωνσταντίνος Διαμαντής, καθώς ο πρώην ταμίας είχε παραδεχτεί ότι τα χρήματα αυτά τα καταχράστηκε μόνος του για να τα παίξει στο τζόγο.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης