Με μεθοδεύσεις και κλήρωση πάνε να κόψουν υποψηφιότητες στον ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης

Πουθενά δεν έχει ξαναγίνει αυτό που συμβαίνει στην Κοζάνη και στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ: Προκειμένου να μείνει “εκτός” εν ενεργεία βουλευτής σκέφτονται να κάνουν κλήρωση εισάγοντας νέα… ήθη στη διαδικασία.

Στην κάλπη του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης είχε εκλέξει 4 βουλευτές: Τον μηχανικό Μίμη Δημητριάδη, τον σκηνοθέτη Θέμη Μουμουλίδη, τον δικηγόρο Γιάννη Θεοφύλακτο και τον στρατιωτικό ε.α. Γιώργο Ντζιμάνη. ‘Ολοι λοιπόν ετοιμάζονταν να δώσουν τη μάχη του σταυρού και το ψηφοδέλτιο αναμενόταν να συμπληρωθεί μόνο με γυναίκες λόγω της ποσόστωσης.

Ομως, στο νομό θέλει να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Αδαμίδης, νυν πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενός σωματείου με εκλογική επιρροή και πέραν της Κοζάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ προσέγγισε 1 ή 2 από τους απερχόμενους βουλευτές προκειμένου να μην είναι υποψήφιοι. Ομως φαίνεται ότι η απάντηση ήταν αρνητική. Οπως αρνητική λέγεται ότι ήταν και η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ετσι η Επιτροπή πρότεινε να διεξαχθεί κλήρωση ανάμεσα στους άνδρες υποψήφιους, ώστε ένας από τους απερχόμενους βουλευτές να μην είναι υποψήφιος και να γίνει «χώρος» για τον Γ. Αδαμίδη.

H περίπτωση του βουλευτή Κοζάνης Γιάννη Θεοφύλακτου που μπαίνει στην κλήρωση είναι χαρακτηριστική, χωρίς καμια σκια στην πορεία του, με πλούσιο βιογραφικό και ισχυρούς δεσμούς στην τοπική κοινωνία, απειλείται από μια πρωτοφανή διαδικασία.

  στην Παραπολιτικά