Οι αγρότες απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος για το 2019

Αναστέλλεταιγια τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότεςη εφαρμογή του μέτρου της επιβολής του τέλους επιτηδεύματοςγια το φορολογικό έτος2019, όπως ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλήο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος,απαντώντας σε επίκαιρη ερώτησητου ΚΚΕ.

«Έχουμε πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας και θα συνιστούσε παραλογισμό, σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία, να επιβαρυνθούν οι αγρότεςμε τηνκαταβολή τέλους επιτηδεύματος 650.Με απόφαση του Πρωθυπουργούπροχωρούμε στην αναστολή της εφαρμογής του μέτρου και θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλήκαι η σχετική νομοθετική ρύθμιση», τόνισε ο Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Οι ωφελούμενοι είναι οι κατά κύριοεπάγγελμα αγρότεςτου κανονικού καθεστώτος, οι οποίοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος.

Με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα, αγρότεςοι οποίοι εντάχθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2014στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑκαι συμπλήρωσαν την πενταετία απαλλαγής από το τέλος επιτηδεύματος την 31η Δεκεμβρίου 2018,είχαν για τα φορολογικά έτη από το 2019 και επόμενα, υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος, η οποία θα έπρεπε να καταβληθεί εντός του2020.

«Ηδημιουργίαή ύπαρξη δημοσιονομικού χώρουθα αξιοποιείται πάντα στην κατεύθυνση της μείωσης των φορολογικών επιβαρύνσεων.Δέσμευσή μας ήταν και παραμένει η μείωση της προκαταβολής φόρου,που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, αλλά και η μείωση και σταδιακή κατάργησητου τέλους επιτηδεύματοςγια όλους τους επαγγελματίες», ανέφερε ακόμα ο υφυπουργός Οικονομικών.