Ο Δημήτρης Κορδίλας νέος Δήμαρχος Δεσκάτης

Δεν επιβεβαιώθηκαν τελικά τα προγνωστικά για εκλογικό θρίλερ στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στο δήμο Δεσκάτης, καθώς ο Δημήτρης Κορδίλας αναδείχθηκε ξεκάθαρος νικητής επί του συνδιεκδικητή του κ. Δημήτρη Καραστέργιου και θα είναι αυτός που θα αναλάβει από τη 1η του Σεπτέμβρη τα ηνία του Δήμου Δεσκάτης για την επόμενη τετραετία. Μάλιστα, ο κ. Κορδίλλας σχεδόν τριπλασίασε τη διαφορά των 8 ποσοστιαίων μονάδων που είχε από τον συνυποψήφιό ΄του στο πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, φτάνοντας σε μία πανηγυρική νίκη.

Πιο αναλυτικά και με βάση τα τελικά αποτελέσματα, ο συνδυασμός “Δημοτική Ενωτική Κίνηση” του κ. Κορδίλα απέσπασε το 60,59% των ψήφων (2.538) έναντι 39,41% (1651) του συνδυασμού “Ενωτική Πορεία Ελπίδας και Ανάπτυξης” του κ. Καραστέργιου. Ρίχνοντας μια πιο αναλυτική ματιά στα αποτελέσματα της επαναληπτικής κάλπης στο Δήμο Δεσκάτης, διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι ναι μεν ο κ. Κορδίλας επικράτησε εύκολα στην Δημοτική Ενότητα Δεσκάτης και συγκεκριμένα τόσο εντός της πόλης, όσο και στα Τοπικά Διαμερίσματα Δασοχωρίου, Παλιουριάς. Αγίας Παρασκευής και Παναγιάς, ωστόσο, το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο ήταν η συντριπτική του υπεροχή στη Δημοτική Ενότητα Χασίων όπου και απέσπασε το 70,47% των ψήφων, έναντι μόλις 29,53% του κ. Καραστέργιου Αναλυτικά τα αποτελέσματα της κάλπης στο Δήμο Δεσκάτης παρουσιάζονται στη σελίδα 8 του παρόντος φύλλου.

Στα λοιπά βασικά χαρακτηριστικά της επαναληπτικής ψηφοφορίας στο Δήμο Δεσκάτης “ξεχωρίζουν”, ο τριπλασιασμός των λευκών ψηφοδελτίων, καθώς τη πρώτη Κυριακή ο αριθμός τους ανήλθε στα 27 (0,54%) ενώ τη δεύτερη Κυριακή έφτασαν στα 83 (1,92%), αλλά και η αυξημένη αποχή που τη δεύτερη Κυριακή έφτασε στο 48,75% έναντι του 41,15% της πρώτης.