Ο ΣΥΡΙΖΑ, που ψήφισε ΝΑΙ στη ν-τροπολογία,cτώρα θέλει να την αλλάξει!

”Φωτιές” στο αυτοδιοικητικό -και όχι μόνο σκηνικό- έχει ανάψει η ν-τροπολογία “πλυντήριο” που ψήφισαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ , για την παύση ποινικών και πειθαρχικών διώξεων και διαδικασιών καταλογισμού Αιρετών και Υπαλλήλων των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού.

Μέσα σε κλίμα έντονων επικρίσεων, πολιτικό κόμμα του Κοινοβουλίου  εξέδωσε χθες Ανακοίνωση για το θέμα, στην οποία προσπαθεί να πείσει ότι « (…) δεν πρόκειται ποτέ να κλείσει το μάτι σε χαριστικές διατάξεις ή να συναινέσεισε χορήγηση άφεσης αμαρτιών σε υποθέσεις διασπάθισης του δημοσίου χρήματος (…) ».

Αυτή, όμως, η Ανακοίνωση δεν προέρχεται από το Κίνημα Αλλαγής (που ψήφισε “όχι”) ή την Ελληνική Λύση (“όχι”) ή το ΜέΡΑ25 (“παρών”).   Όσο και εάν φαίνεται απίστευτοέως τραγελαφικό, την εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ (!),δηλαδή το 1 από τα 3 κόμματα, χάρη στη θετική ψήφο (“ναι”) των οποίων η ρύθμιση αποτελεί πλέον Νόμο του Κράτους.

Πρόκειται συγκεκριμένα για «Κοινή δήλωση του τομεάρχη Εσωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και του αναπλ. τομεάρχη Εσωτερικών υπεύθυνου για την Αυτοδιοίκηση», στην οποία προαναγγέλλουν μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θακαταθέσει«βελτιωτική» Τροπολογία για την Τροπολογία που ο ίδιος ψήφισε την προηγούμενη εβδομάδα!   Μπορείτε να δείτε αναλυτικά ΕΔΩ την «αληθή έννοια» της ρύθμισης, όπως επιχειρούννα τη “μαζέψουν”εκ των υστέρων

 

Την ίδια στιγμή, εκκωφαντική σιωπήεπικρατεί στο αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών για τα ερωτήματα που έχουν τεθεί στο δημόσιο διάλογο, όσον αφορά τις συνέπειες του νέου άρθρου σε άγνωστο (?) πλήθος προσώπων και υποθέσεων σε όλη τη Χώρα.

Το ρεπορτάζ του AIRETOS.GR φέρνει στο φως και το έγγραφο, με το οποίο ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκοςέκανε αποδεκτή την Τροπολογία, θέτοντας την υπογραφήτου κάτω από εκείνη του κ. Νικήτα Κακλαμάνη. Όπως μπορείτε να δείτε, αποδέχθηκε πλήρωςτο αρχικόπεριεχόμενο του Βουλευτή, ενώ το μοναδικόπου έκρινε σκόπιμο να τροποποιήσει, ήταν να της βάλει τίτλο και να διορθώσει κάποια γράμματα μικρά – κεφαλαία: