Προειδοποίηση για ηλεκτρονική απάτη μέσω sms που εμπλέκουν τον «Κωτσόβολο»

Προειδοποίηση προς το καταναλωτικό κοινό από την εταιρεία «Κωτσόβολος», αναφορικά με SMS που δωρίζουν «βραβεία» και ζητούν προσωπικά στοιχεία, καθώς και καταχώρηση αριθμού κάρτας, με σκοπό την παραλαβή τους!

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, τα SMS αυτά είναι παραγωγή κακόβουλου λογισμικούκαι παρακαλείται το καταναλωτικό κοινό να τα αγνοήσει και να μην ανοίξει οποιοδήποτε link περιέχουν. «Πρόκειται για προσπάθεια εξαπάτησης από τρίτα μέρη, με τα οποία η Κωτσόβολος δεν έχει οποιαδήποτε σχέση ούτε μπορεί να ελέγξει. Τα SMS αυτά έχουν σταλεί σε τυχαίους αριθμούςτηλεφώνων και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το πελατολόγιο της Κωτσόβολος», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά της εταιρείας γίνεται ενημέρωση των διωκτικών αρχών, για να βρεθούν οι υπαίτιοι και να προστατευτούν όλοι -έννομα- από την ηλεκτρονική αυτή απάτη που εμπλέκει το όνομα και τη φήμη της «Κωτσόβολος». «Γι’ αυτό, παρακαλείσθε, αν αντιληφθείτε ότι έχετε πέσει θύμα εξαπάτησης, να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, (μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής καταγγελιών: http://portal.astynomia.gr, e-mail: ccu@cybercrimeunit.gov.gr, τηλέφωνο: 11188)», σημειώνει η εταιρεία.