Σκουλήκι μέσα σε ελληνικές φρυγανιές ευρείας κατανάλωσης!

Πριν από τρείς ημέρες ο ίδιος ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης βρέθηκε μπροστά σε μία δυσάρεστη –αν μη τι άλλο- έκπληξη.

Άνοιξε ένα πακέτο φρυγανιές -που μόλις είχε αγοράσει- γνωστής μάρκας και ευρείας κατανάλωσης και είδε μέσα να κινείται «ζωηρά» όπως είπε στο cibum, ένα σκουλήκι. Πριν εντοπίσει το ζωύφιο o πρόεδρος του ΙΝΚΑ μας είπε ότι και οι φρυγανιές δεν είχαν εικόνα ενός φρέσκου προϊόντος. Αντίθετα έμοιαζαν αλλοιωμένες, παρά το γεγονός πως το προϊόν όπως φαίνεται και στην επισήμανση της συσκευασίας, λήγει τον Αύγoυστο του 2023.

Το πιο πιθανό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι η παρουσiα του σκουληκιού οφείλεται σε κακές αποθηκευτικές πρακτικές πχ υψηλή θερμοκρασία κτλ σε κάποιο στάδιο της εφοδιαστικής αλυσίδας. Πιθανότατα κάποιο έντομο τρύπησε τη συσκευασία και γέννησε τα αυγά του μέσα στο προϊόν, τα οποία εκκολάφθηκαν και προέκυψε το σκουλήκι.

Το περιστατικό αυτό αποδεικνύει για άλλη μία φορά πως εκτός από τα θέματα ασφάλειας στην παραγωγή πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή και στην ασφάλεια σε όλη τη διαδρομή του προϊόντος χωρίς να εξαιρείται και ο καταναλωτής.

Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μην συμμορφούμενου προϊόντος πριν την ημερομηνία λήξης. Τέτοιου είδους αστοχία μπορεί να συμβεί ανεξάρτητα από την ημερομηνία λήξης όπως αποδεικνύεται και από την φωτογραφία και σε ένα φρέσκο προϊόν που μόλις βγήκε από την παραγωγή.

Με αφορμή το περιστατικό το ΙΝΚΑ εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο εκφράζει φόβους για υποβάθμιση της ποιότητας των προϊόντων και διερωτάται εάν ο ΕΦΕΤ λειτουργεί, πόσους ελέγχους κάνει και εάν τελικά έχει προσωπικό…

Η Ανακοίνωση του ΙΝΚΑ

Αρχική