Σουηδική εταιρεία ξεκίνησε την εμφύτευση chips στους υπαλλήλους της

Ωστόσο, στη Σουηδία μια startup ονόματι Epicenter ξεκίνησε εμφύτευση chips στους υπαλλήλους της.

Ο λόγος δεν είναι ιατρικός, αλλά για να διευκολυνθούν οι υπάλληλοι. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press, το microchip ουσιαστικά θα λειτουργεί σαν κωδικός πρόσβασης για τους υπαλλήλους οι οποίοι θα μπορούν να βγουν και να μπουν στην εταιρεία, να χρησιμοποιούν τους εκτυπωτές κλπ, απλά πλησιάζοντας το χέρι τους στα εκάστοτε τερματικά.

Επομένως, αντί να έχουν μαζί τους μια κάρτα, η οποία μπορεί να χαθεί, να κλαπεί κλπ, το μικροτσίπ τους βοηθά να έχουν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση παντού.

Η εμφύτευση μικροτσίπ ξεκίνησε από τον Ιανουάριο του 2015 και αυτή τη στιγμή περίπου 150 υπάλληλοι τα έχουν τοποθετημένα κάτω από το δέρμα τους.

Ο Patrick Mesterton, συνιδρυτής και γενικός διευθυντής της Epicenter επεσήμανε πως θεωρεί ότι “το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι η διευκόλυνση καθώς [το μικροτσίπ] αντικαθιστά άλλες συσκευές, όπως πιστωτικές κάρτες ή κλειδιά”.

Από την άλλη βέβαια, υπάρχουν και οι φωνές που εκφράζουν τις ανησυχίες τους όσον αφορά στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια. Ο Ben Libberton, μικροβιολόγος στο Karolinska Institute της Στοκχόλμης επεσήμανε πως θα μπορούσε να πέσει στα χέρια χάκερς σημαντικός όγκος πληροφοριών.

Μέχρι στιγμής, οι υπάλληλοι που έχουν προβεί στην συγκεκριμένη ενέργεια δηλώνουν απόλυτα ενθουσιασμένοι, αλλά αυτό που μένει να δούμε είναι αν στο μέλλον θα υιοθετήσουν όλο και περισσότερες εταιρείες την συγκεκριμένη πρακτική.

microchips