Στο συνεργείο χωρίς πρόστιμο – Δείτε τα μέτρα προστασίας(Video)

Τι πρέπει να κάνεις για να μεταβείς σε κάποιο συνεργείο; Κινδυνεύεις να σου βεβαιωθεί πρόστιμο 150 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση; Η απάντηση είναι φυσικά «αρνητική» καθώς οι κανόνες απαγόρευσης κυκλοφορίας προβλέπουν τη διαδικασία για το παραπάνω. Έτσι, σε αυτή την περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν SMS στο 13033 με την επιλογή «2», με βάση τις παρακάτω οδηγίες.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής: X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1) Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
2) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
3) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. 4) Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
5) Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση ή ανάλογες τελετές) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος.
6) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

 

 

Σε περίπτωση που δεν έχουν κινητό τηλέφωνο ή δεν γνωρίζουν τη χρήση του τότε θα πρέπει να προμηθευτούν την ειδική Βεβαίωση κατ’ εξαίρεση κίνησης των πολιτών την οποία θα πρέπει να την έχουν συμπληρώσει πριν ξεκινήσουν την μετάβασή τους στο συνεργείο ή στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. Δεν θα πρέπει να ξεχάσουν να σημειώσουν το κουτάκι 2 ή Β2 της βεβαίωσης που αναγράφει: «Β2 Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους».

Όπως θα έχετε την ευκαιρία να δείτε στο παρακάτω βίντεο, η μετάβαση σε ένα συνεργείο είναι εξαιρετικά απλή και, λόγω των μέτρων που λαμβάνουν οι περισσότερες επιχειρήσεις αυτοκινήτου, εξασφαλίζεται στο πλαίσιο του δυνατού η προστασία μας από τον Κορωνοϊό.

www.newsauto.gr