Τέλος ΑΦΜ και ΑΜΚΑ – Έρχεται ο νέος προσωπικός αριθμός

Με παρέμβασή του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, προανήγγειλε ότι με το νέο νόμο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που μπει στη Βουλή το προσεχές χρονικό διάστημα, θα δημιουργηθεί ο προσωπικός αριθμός κοινωνικής ασφάλισης, ώστε να μπει ένα τέλος σε πολλά ζητήματα γραφειοκρατίας. Ο μοναδικός αυτός αριθμός θα αποτελείται από ψηφία του ΑΦΜ και θα αναγράφεται πάνω στις νέες ταυτότητες.

Στην παρέμβασή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Πιερρακάκης είπε πως πλέον μπορεί να μπει κανείς και να εκδώσει υπεύθυνη δήλωση ή εξουσιοδότηση, με τους κωδικούς του TAXISNET, στο οποίο θα ζητάει ως επιβεβαίωση ένα τηλέφωνο ή με τους κωδικούς του e-banking.

Για την ενίσχυση της τηλεργασίας είπε ότι πρέπει να φτιαχτεί ένας ευρύτερο πλαίσιο από το υπουργείο Εσωτερικών. Ωστόσο, υποστήριξε ότι «σε μια πολύ δύσκολη κρίση αποδείξαμε ότι το κράτος μας δουλεύει πολύ καλά». Τέλος, όσον αφορά την άυλη συνταγογράφηση, ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι «έχει έρθει για να μείνει». Όλο αυτό το διάστημα έχουν καταμετρηθεί πάνω από 300.000 εγγραφές στο σύστημα.