Τι απαντά η 3η ΥΠΕ σχετικά με τις ελλείψεις στο Κ.Υ. Δεσκάτης

Στο Κ.Υ. Δεσκάτης και στην περιοχή ευθύνης του, υπηρετούν 5 Ειδικοί Ιατροί και 19 Ιατροί Υπόχρεοι Υπηρεσίας Υπαίθρου.

Μετά την επιβεβαίωση μακροχρόνιας αναρρωτικής άδειας της Ιατρού ειδικότητας Παιδιατρικής του Κέντρου Υγείας Δεσκάτης, η Διοίκηση της 3ης Υ.ΠΕ. (Μακεδονίας), έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες πρόσληψης ενός επικουρικού Ιατρού αυτής της ειδικότητας με 36μηνη σύμβαση. Έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης επικουρικού προσωπικού και προκειμένου να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες της δομής, έχει εγκριθεί η μετακίνηση ενός παιδιάτρου εβδομαδιαίως, από δομή της πόλης των Γρεβενών. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι ιατροί ειδικότητας Γενικής Ιατρικής, έχουν στην αρμοδιότητά τους και την υποστήριξη παιδιατρικών περιστατικών.

Αναφορικά με το ασθενοφόρο όχημα του Κ.Υ. (Volkswagen) το οποίο έχει διανύσει 440.000 km, πολύ κάτω από τον μέσο όρο ζωής ενός ασθενοφόρου, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε συνεργείο της Θεσσαλονίκης προς διενέργεια μηχανολογικού ελέγχου. Προς αντικατάσταση του και μέχρι να δοθεί πάλι σε λειτουργία, έχει διατεθεί ίδιου τύπου Ασθενοφόρο (Volkswagen) από το ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας.

Επισημαίνουμε ότι για την προμήθεια νέου ασθενοφόρου (4Χ4), έχει προκηρυχθεί σχετικός διαγωνισμός τρείς φορές μέσα στην προηγούμενη διετία (11ος 2021, 5ος 2022 και 7ος 2022),  ο οποίος έχει καταστεί επανειλημμένα άγονος. Θα προκηρυχθεί εκ νέου διαγωνισμός μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και αμέσως μετά την έγκριση του προϋπολογισμού μας, ευελπιστώντας αυτή την φορά να ευδοκιμήσει.

Να σημειωθεί επίσης ότι οι εικόνες που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια δελτίου ειδήσεων στις 19-03-23, αναφέρονται σε παροπλισμένο και αποψιλωμένο ασθενοφόρο όχημα από 20ετίας, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, λογότυπο, εξοπλισμό κλπ.

Στο Κ.Υ. Δεσκάτης έχει δοθεί καινούργιος Ιατροτεχνολογικός Εξοπλισμός, ενώ έχει ολοκληρωθεί η ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου, προϋπολογισμού δαπάνης 205.000€. Ταυτόχρονα, έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης με μελέτη της κτηριακής κατασκευής του,  ύψους 1.539.708 € (+ΦΠΑ).

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι η 3η Υ.ΠΕ. (Μακεδονίας) είναι συνεχώς στο πλευρό του Κέντρου Υγείας και των πολιτών της περιοχής ευθύνης του, με γνώμονα τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών υγείας.

                                                                       Ο διοικητής της 3ης Υ.ΠΕ. (Μακεδονίας)