Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας: Συμμετοχή στην 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Το εργαστήριο Περφόρμανς του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει στο Μυστήριο_62  Νύχτες Βραδύτητας – Ομιλίες για τον Χρόνο, σε επιμέλεια Γιάννη Λεοντάρη, στις 9 Οκτωβρίου, στις 19.00, στο Προαύλιο Αγίου Νικολάου, Αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας. Πρόκειται για μία δράση στο πλαίσιο της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, υπό το φως της πανσελήνου, που έρχεται να μυήσει το κοινό στην τέχνη της βραδύτητας, μειώνοντας τους ξέφρενους ρυθμούς ενός κόσμου που κινείται πολύ γρήγορα. Είσοδος ελεύθερη, με δυνατότητα προκράτησης θέσης εδώ.

Η συμμετοχή του εργαστηρίου Περφόρμανς συνδέει τους διαφορετικούς χρόνους της πόλης της Ελευσίνας κάνοντας μία τομή που φέρνει στην επιφάνεια την αρχαιότητα, πάνω στα ερείπια της οποίας στήθηκε η βιομηχανική ανάπτυξη της πόλης. Η περφόρμανς καταλήγει σε μία εφήμερη γλυπτική εγκατάσταση.

Συντελεστές

Περφόρμερ: Πασχάλης Βούζιος, Κίρκη Ιωσηφίδου, Κλεάνθης Κομματάς.

Επιμέλεια, συντονισμός: Αγγελική Αυγητίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια.

Οπτικό υλικό: Κλεάνθης Κομματάς.

Στην ανάπτυξη της ιδέας συμμετείχαν επίσης οι Νάσια Καρατσιράκη και Φαίη Σαρούκου.

Με την υποστήριξη της Επιτροπής Ερευνών και της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

#NightsOfSlowness

#Mystery_62

#performancestudioflorina