Το συγκινητικό μήνυμα του Αλκιβιάδη Στεφανή σε νεοσύλλεκτους στα Γρεβενά

«Δώσατε τον τιμημένο όρκο του Έλληνα στρατιώτη, την κορυφαία υπόσχεση προς την πατρίδα»

Ορκίστηκαν οι νεοσύλλεκτοι οπλίτες στο 586 Τάγμα Πεζικού στα Γρεβενά, παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, του Μητροπολίτη Γρεβενών Δαυίδ και του διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγου Αναστάσιου Σπανού.

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής μίλησε στους νεοσύλλεκτους για την ύψιστη τιμή να υπηρετούν την Πατρίδα, αλλά και τον στρατιωτικό τρόπο ζωής, ενώ εκτενή αναφορά έκανε και στην εμβληματική χρονική συγκυρία να υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21.

Χαρακτηριστικά τόνισε: «Ορκιζόμενοι στα ιερά και στα όσια των προγόνων μας, που θυσιάστηκαν υπέρ πίστης και πατρίδας, δεν αναλαμβάνετε απλώς μια ύψιστη δέσμευση, αλλά συνδέεστε ηθικά με έναν αόρατο δεσμό μαζί τους, καλούμενοι να φανείτε αντάξιοι της βαριάς ιστορικής κληρονομίας, όποτε και αν κληθείτε να πράξετε το καθήκον σας. Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή για όλους σας. Πριν από λίγο δώσατε τον τιμημένο όρκο του Έλληνα στρατιώτη, την κορυφαία υπόσχεση προς την πατρίδα, για την τήρηση των νόμων και τη μέχρις εσχάτων υπεράσπισή του σημαντικότερου αγαθού της ανθρώπινης ύπαρξης, της ελευθερίας, αναλαμβάνοντας πλήρως την εθνική υποχρέωση να ανταποκριθείτε επιτυχώς στις προσδοκίες και στην εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Η κατάταξή σας στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού αποτελεί συνταγματική επιταγή και διαχρονικό κοινωνικό καθήκον, αλλά ταυτόχρονα είναι και η ύψιστη τιμή και ευθύνη που σας παρέχεται ως πολίτες, να υπηρετήσετε την πατρίδα σας».

Και συνέχισε αναφερόμενος στο στρατιωτικό τρόπο ζωής: «Οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσετε είναι αρκετές και πρωτίστως αφορούν στην προσαρμογή σας στον στρατιωτικό τρόπο ζωής. Να φανείτε δυνατοί απέναντι στις δυσκολίες και να συμβάλλετε ενεργά στην αντιμετώπισή τους, με πάθος, καρτερία και επιμονή. Να δείχνετε υπευθυνότητα, ενδιαφέρον και ενεργό συμμετοχή σε όλες τις δράσεις που θα σας ανατίθενται. Να υπακούτε και να πειθαρχείτε στις διαταγές των ανωτέρων σας. Να προσέχετε την υγεία σας. Να είστε υπερήφανοι για την υπηρεσία που προσφέρετε στην πατρίδα. Να είστε σίγουροι ότι, σε μερικά χρόνια από σήμερα, η στρατιωτική σας θητεία θα αποτελεί ένα κεφάλαιο της ζωής σας, το οποίο θα αναπολείτε με νοσταλγία και υπερηφάνεια. Έχετε το προνόμιο και την μοναδική ευκαιρία να υπηρετήσετε τη θητεία σας σε μια ιδιαίτερα εμβληματική χρονική συγκυρία, αφού φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα της Παλιγγενεσίας. Η επέτειος αυτή συνιστά για όλους μας εξαιρετική ευκαιρία ιστορικής αναψηλάφησης και εθνικής αυτογνωσίας, πράξη τολμηρού απολογισμού αλλά και ζωογόνου περίσκεψης, που θα μας επιτρέψει ως Έθνος να επαναστοχαστούμε πάνω στην αδιάσπαστη ενότητα που συνδέει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Ελληνισμού».