«Υποκλινόμαστε σε αυτούς τους γονείς» λέει ο διευθυντής της ΜΕΘ για την δωρεά των οργάνων του 6χρονου Θωμά

Ο 6χρονος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

Απέραντη θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος του 6χρονου Θωμά από τα Γρεβενά που υπέστη ανακοπή καρδιάς. Το αγοράκι νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Οι γονείς του πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού και έχει ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων για να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης είπε: «Υποκλινόμαστε στους γονείς του παιδιού και στον μικρό Θωμά από τα Γρεβενά που θα δώσει ζωή σε άλλα παιδιά που χαροπαλεύουν σε κάποια εντατική».

Οι γιατροί είχαν προσπαθήσει να κρατήσουν τον Θωμά στη ζωή και είχαν προκαλέσει θεραπευτική υποθερμία του εγκεφάλου, προκειμένου να προστατευθεί από εγκεφαλικό οίδημα. Επίσης είχε ξεκινήσει η διαδικασία γονιαδιακού ελέγχου, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, προκειμένου να βρεθεί αν υπάρχει γονιδιακό υπόβαθρο που προκάλεσε την αιφνίδια ανακοπή.