Υπό έλεγχο η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης και της Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου εγκαταστάθηκαν στο κτίριο της περιφέρειας στην Κοζάνη και ερευνούν υποθέσεις της Διαχειριστικής Αρχής.

Σε κατάσταση… συναγερμού έχει τεθεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας καθώς από χθες το βράδυ κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) και της Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΕΔΕΛ) εγκαταστάθηκε στο κτίριο της περιφέρειας στην Κοζάνη και ερευνά υποθέσεις της Διαχειριστικής Αρχής Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως είπε στο ethnos.gr ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, «μέχρι τώρα δεν υπάρχει ενημέρωση για τις υποθέσεις που ερευνούν τα κλιμάκια». Τόνισε πάντως πως η έρευνα αφορά υποθέσεις της περιόδου 2016-2017. «Είναι σαν να είμαστε σε κατάσταση συναγερμού» πρόσθεσε ο κ. Κασαπίδης.

Ο πρώην περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης μιλώντας στο ethnos.gr επισήμανε πως «τέτοιοι έλεγχοι γίνονται κατά καιρούς», αλλά δήλωσε άγνοια για το αντικείμενο των ερευνών. Σύμφωνα πάντως με κάποιες πληροφορίες η έρευνα που ξεκίνησε αφορά σε μετακινήσεις υπαλλήλων της Διαχειριστικής Αρχής που γίνονταν το προηγούμενο διάστημα.

Η OLAF ερευνά περιπτώσεις απάτης και διαφθοράς, στα πλαίσια της ΕΕ, ενώ η ΕΔΕΛ είναι η αρμόδια αρχή ελέγχου για τις χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ  και εθνικών προγραμμάτων που περνούν μέσα από τη Διαχειστική Αρχή Δυτικής Μακεδονίας.

Πηγή: ethnos.gr