“Χρυσός” Κουρέλλας στα «World Cheese Awards 2022»

Διάκριση για το Βιολογικό Ανεβατό Τυρί Π.Ο.Π της Κουρέλλας Α.Ε.

Το Βιολογικό Ανεβατό Τυρί Π.Ο.Π της Κουρέλλας διακρίθηκε ανάμεσα σε περισσότερα από 4.000 τυριά από περισσότερες από 40 χώρες στον πρόσφατο διεθνή διαγωνισμό «World Cheese Awards 2022» ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην Ουαλία υπό την αιγίδα του οργανισμού Guild of Fine Food και την υποστήριξη της ουαλικής κυβέρνησης.

Ο διαγωνισμός «World Cheese Awards» αποτελεί μία παγκόσμια «γιορτή για το τυρί» και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας τυροκομίας με τη συμμετοχή τυροκόμων, αγοραστών, πωλητών λιανικής και γευσιγνωστών τροφίμων από όλο τον κόσμο. Ο Θόδωρος Κουρέλλας, Γενικός Διευθυντής, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε διπλά περήφανοι που για μια ακόμα φορά βραβευόμαστε. Η κορυφαία αυτή διεθνής διάκριση αναγνωρίζει τη μακροχρόνια δραστηριοποίηση της Κουρέλλας στην παραγωγή άριστων τυροκομικών προϊόντων που διακρίνονται για την ποιότητά τους, ανταποκρίνονται στις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες και καταναλωτικές τάσεις και είναι διεθνώς ανταγωνιστικά».

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Κουρέλλας διαθέτει σύγχρονη τυροκομική μονάδα στα Γρεβενά, με 90% εξαγωγική δραστηριότητα. Η ποικιλία των προϊόντων της αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από βιολογικά & φυτικά (plant based) προϊόντα, ενώ διακρίνεται για την καινοτομία και την εξωστρέφειά της καθώς τα προϊόντα της εξάγονται σήμερα σε αρκετές χώρες στο εξωτερικό (Ευρώπη, Αραβικές χώρες, Αμερική).

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Ανεβατό, ένα μοναδικό ΠΟΠ τυρί, παράγεται αποκλειστικά στα Γρεβενά, στην ορεινή περιοχή που φημίζεται για την ποιότητα των γαλακτοκομικών προϊόντων της. Η απαλή, κρεμώδης υφή του αναδεικνύει σάλτσες, ζυμαρικά, γλυκά ή απλά μια φέτα ψωμί.

Πηγή:dairynews.gr