Ώρα 20:00: Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανά Διεύθυνση Αστυνομίας

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανά Διεύθυνση Αστυνομίας:

                                

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

 

Από την 13.00΄ ώρα του Σαββάτου (13-02-2021) ισχύει προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίαςόλων τωνφορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνωνκαι στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, από το 120,8  χλμ. (Α/Κ ΠΑΝΑΓΙΑΣ) έως 181,1 χλμ. (Α/Κ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ) της Εγνατίας Οδού.

Από την 16.30΄ ώρα του Σαββάτου (13-02-2021) ισχύει προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίαςόλων τωνφορτηγών αυτοκινήτων μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνωνκαι στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας:

 • από το 1οχλμ. έως το 46οχλμ. της Εθνικής Οδού Γρεβενών – Τρικάλων και
 • στην Π.Ε.Ο. Γρεβενών – Ιωαννίνων έως το 40οχλμ.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Από την 19.00΄ ώρα του Σαββάτου (13-02-2021) ισχύει προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίαςόλων τωνφορτηγών αυτοκινήτων μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων σε όλο το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καστοριάς.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων:

 • από το 18οέως 28 χλμ. της Επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου).
 • από το 29οέως 44οχλμ. της Επαρχιακής οδού Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης) και
 • σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καστοριάς.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα (Α-29)  της Εγνατίας Οδού Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής, καθώς και σε όλο το Εθνικό και υπόλοιπο Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Από την 13.00΄ ώρα του Σαββάτου (13-02-2021) ισχύει προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίαςόλων τωνφορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνωνκαι στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας:

 • από το 181,1ο χλμ. ΑΚ Ανατολικής Σιάτιστας έως 227,0ο χλμ. ΑΚ Πολυμύλου,
 • από το 0,0 χλμ ΑΚ (Δυτικής Σιάτιστας) έως 17,5 χλμ ΑΚ 02 Αλιάκμονα και
 • από το 51,0 χλμ Εθνική Οδό Κοζάνης- Λάρισας (όρια με ΠΕ Λάρισας).

Η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το Εθνικό, Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο, καθώς και στην Εγνατία Οδό και στον κάθετο άξονα Α-29 Κοζάνης-Καστοριάς διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Από την 18.30΄ ώρα του Σαββάτου (13-02-2021) ισχύει προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίαςόλων τωνφορτηγών αυτοκινήτων μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνωνκαι στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας:

 • στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού (Α-27) Νίκης-Φλώρινας,
 • σε όλο το Εθνικό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Φλώρινας και
 • από το 1οχλμ. έως το 25οχλμ. της Επαρχιακής οδού Αμυνταίου-Καστοριάς.

Επιπλέον, ισχύει προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίαςόλων των οχημάτων:

 • από το 16οχλμ. έως το 30οχλμ. της Επαρχιακής οδού Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) και
 • στη δασική οδό Άνω Υδρούσας – Νυμφαίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού (Α-27) Νίκης-Φλώρινας, καθώς και στο Εθνικό, υπόλοιπο Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο, διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων.

Από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα όλο το διάστημα εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σημειώνεταιότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. « hellenicpolice.gr », υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Επιπλέον, οποιοσδήποτε πολίτης θελήσει να εμβολιαστεί για τον κορονοϊό και χρειαστεί βοήθεια για να μεταβεί σε εμβολιαστικό κέντρο, καθώς επίσης και οποιοσδήποτε πολίτης χρειαστεί βοήθεια για να μεταβεί σε νοσοκομείο ή ιατρικό κέντρο(π.χ. νεφροπαθείς για αιμοκάθαρση κ.λπ.), μπορεί να καλέσει στο 100, ώστε οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας να συνδράμουν στην ασφαλή μετακίνησή του.