Αλλάζει το μοντέλο επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος: Έρχεται «μπόνους» στους… οικονόμους καταναλωτές

«Μπόνους» σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση με μεγαλύτερη επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος, στο πλαίσιο εξοικονόμησης ενέργειας στα οικιακά τιμολόγια για όσους καταναλωτές «πειθαρχήσουν» και κάνουν προσπάθεια περιορισμού κατανάλωσης.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου «η στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις θα είναι διαρκής, για όσο υπάρχει η ακρίβεια στην ηλεκτρική ενέργεια. Η βοήθεια αυτή θα προσαρμόζεται σύμφωνα με τις εξελίξεις και τις οικονομικές δυνατότητες».

Με τη σειρά του ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, απαντώντας σε ερώτηση για το πως θα λειτουργήσει το νέο μοντέλο επιδοτήσεων στο ρεύμα, για το εάν θα λειτουργήσει με βάση την κατανάλωση ή τον εκκαθαριστικό λογαριασμό, τόνισε πως «τα σχήματα θα ανακοινωθούν όταν είναι έτοιμα. Πάντως θα είναι μία δίκαιη και εστιασμένη λύση».

Όπως φαίνεται η κυβέρνηση εισέρχεται σε ένα νέο μοντέλο επιδοτήσεων επιβραβεύοντας τους καταναλωτές που προσπαθούν να μειώσουν την οικιακή τους κατανάλωση ρεύματος. Οι υπουργοί «φωτογραφίζουν» γι’ αυτούς μεγαλύτερη επιδότηση στον λογαριασμό ρεύματος.

www.dikaiologitika.gr