Δήμος Γρεβενών: Σε λειτουργία οι ψηφιακές οθόνες αφής με τις ανεξερεύνητες πολιτιστικές διαδρομές των Γρεβενών

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησαν στην Υφυπουργό Τουρισμού κ.Σοφία Ζαχαράκη, οι ψηφιακές οθόνες αφής του Δήμου Γρεβενών με τις ανεξερεύνητες πολιτιστικές διαδρομές της περιοχής μας. Πιο συγκεκριμένα, η κ.Ζαχαράκη, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής της στα Γρεβενά, έκανε χρήση του σημαντικού αυτού πληροφοριακού μέσου, εκφράζοντας τον έντονο θαυμασμό της για την πλούσια και σφαιρική ενημέρωση που παρέχει.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της τελικής φάσης του Διασυνοριακού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG – IPACBCGreece– Albania(2014-2020) με το ακρωνύμιο IT CULTURE, ο Δήμος Γρεβενών, μετά τις πινακίδες με QR codes, τοποθέτησε 8 ψηφιακές οθόνες αφής (touchscreen) σε σημεία υψηλής επισκεψιμότητας, οι οποίες προσφέρουν εμπεριστατωμένες και χρήσιμες πληροφορίες, με εικόνα και ήχο, για την πλούσια πολιτισμική και ιστορική παράδοση του τόπου μας.

 

 

 

 

Οι εύχρηστες οθόνες αφής δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες, που δεν έχουν “έξυπνο” κινητό τηλέφωνο ή tablet, να συνδεθούν γρήγορα και απλά με την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Προγράμματος (http://roadstoculture.eu/el/) και να περιηγηθούν στις ανεξερεύνητες πολιτιστικές διαδρομές των Γρεβενών με τη βοήθεια σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων που παρέχουν χάρτες, κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο.

Οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν εύκολα και πολύπλευρα για τα κορυφαία τοπόσημα του Δήμου μας (πέτρινα γεφύρια, εκκλησίες, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι), τα οποία είναι διάσπαρτα σε ένα μοναδικής ομορφιάς φυσικό τοπίο με βουνά, δάση, ποτάμια και λίμνες αλλά και για τα αντίστοιχα αξιοθέατα που υπάρχουν στον συνδικαιούχο του Προγράμματος Δήμο Pustecτης Αλβανίας.

Σημειώνεται ότι διαδραστικές οθόνες λειτουργούν ήδη στο Δημαρχείο, στο Κέντρο Πολιτισμού, στο Διοικητήριο, στο Χιονοδρομικό της Βασιλίτσας και στο Κέντρο Παλαιοντολογίας Μηλιάς όπως επίσης και στις κοινότητες Μαυραναίων (Κέντρο Πληροφόρησης), Σπηλαίου (Κοινοτικό Κατάστημα) και Σαμαρίνας (Κοινοτικό Κατάστημα).

Γραφείο Τύπου

Δημάρχου Γρεβενών