Διπλασιασμός στα πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση από 18-20 Απριλίου

Όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, έως τα μεσάνυχτα της δευτέρας του Πάσχα, τα πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση θα είναι 300 ευρώ και όχι 150 που ήταν μέχρι σήμερα.

Διπλασιασμός του προστίμου των 150 ευρώ σε 300 για άσκοπη μετακίνηση και αφαίρεση πινακίδων θα επιβάλλεται από τις 21:00 το βράδυ του Μ. Σαββάτου μέχρι και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι θα γίνονται σαρωτικοί έλεγχοι στους πολίτες που μετακινούνται για “παροχή βοήθειας σε πρόσωπο που έχει ανάγκη (Β4)”.

Πιο αναλυτικά: «Απο το Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου στις 21:00 έως και την Δευτέρα του Πάσχα στις 00:00 επεκτείνουμε σε όλη τη χώρα το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου σε όλη τη χώρα στα 300 ευρώ και αφαίρεση των πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση.
Ταυτόχρονα για το ίδιο διάστημα η κατ εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη , ο κωδικός Β4 , θα ελέγχεται σαρωτικά, ενδελεχώς και επιμελώς από τα όργανα ελέγχου σε όλη τη χώρα σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό και θα μπορεί να γίνεται μόνο με 2 άτομα ανά όχημα .
Καταχρηστική χρήση της περίπτωση β4 συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό».

Η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων είναι ηλεκτρονική, άρα δεν χρειάζεται οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας να μετακινούνται. Η ημερομηνίας λήξης είναι η 30η Ιουνίου, δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε.