Κοζάνη: Αναβλήθηκε ξανά η δίκη του συζυγοκτόνου στο Βελβεντό-Την έπνιξε και την έθαψε σε χωράφι

Αναβλήθηκε εκ νέου η εκδίκαση της έφεσης για την δολοφονία της 37χρονης μητέρας τριών παιδιών στο Βελβεντό Κοζάνης από τον 40χρονο σύζυγο της.

Η απόφαση για την αναβολή της δίκης επ’ αόριστον προκάλεσε την έντονη αντίδραση της μητέρας του θύματος, που επιτέθηκε λεκτικά στον 40χρονο συζυγοκτόνο κατά την αποχώρηση του από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας.

0 40χρονος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, είχε ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης του 2016, όπου είχε κριθεί απο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς ελαφρυντικά.

Το δικαστήριο είχε καταδικάσει τον 40χρονο συζυγοκτόνο σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση 1 έτους για περιύβριση νεκρού.

Το χρονικό της υπόθεσης
Ο 40χρονος Τάσος Τσιουχάρας δολοφόνησε την 37χρονη σύζυγό του Ανθή Λινάρδου, τον Ιανουάριο του 2016. Όπως ο ίδιος ομολόγησε την σκότωσε και την έθαψε το σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά τη σύλληψή του ο ίδιος είχε αποδώσει το έγκλημα στην συναισθηματική φόρτιση που τον κυρίευσε λόγω της απόφασης της συζύγου του να φύγει από το σπίτι και να πάρει μαζί της τα τρία ανήλικα παιδιά τους, ένα οκτάχρονο αγόρι και δύο εξάχρονα κορίτσια-δίδυμα.

Τότε ο δράστης είχε πει στους αστυνομικούς ότι το βράδυ της 9ης Ιανουαρίου διαπληκτίστηκε για πολλοστή φορά με τη γυναίκα του και την έπνιξε με τα χέρια του, μέσα στο σπίτι τους, την ώρα που τα παιδιά τους κοιμόντουσαν, όταν εκείνη του επανέλαβε την επιθυμία της να χωρίσουν.

Στη συνέχεια, μετέφερε στο υπόγειο γκαράζ το πτώμα της, το φόρτωσε στο αγροτικό αυτοκίνητό του και το έθαψε σε χωράφι του, το οποίο τη Δευτέρα φρέζαρε για να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Νωρίτερα, την Κυριακή, είχε μεταβεί στο Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης για να δηλώσει την εξαφάνιση της συζύγου του, ενώ και σε δηλώσεις του στον Τύπο δήλωνε άγνοια για την τύχη της γυναίκας του.

Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική έκθεση, ο 40χρονος πρώτα την χτύπησε και μετά την έπνιξε, καθώς η γυναίκα έφερε κάταγμα στο κεφάλι και εκχυμώσεις γύρω από τα μάτια.

Η σορός της 37χρονης βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου του 2016, οπότε και συνελήφθη ο σύζυγός της, είχε περιπέσει σε αντιφάσεις. Τότε ήταν που είπε στους αστυνομικούς «Παιδιά εγώ τη στραγγάλισα…».

www.iefimerida.gr