Νέα μέτρα για οφειλές στην εφορία: Παράταση πληρωμής και μέχρι 48 δόσεις

Μια σειρά από νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις και μέτρα στήριξης για βεβαιωμένες οφειλέςνοικοκυριών, εργαζόμενων και επιχειρήσεων στην εφορία ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, λόγω πανδημίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ παρατείνεται ως το τέλος του χρόνου (σ.σ. αντί για τέλος Απριλίου) η πληρωμή βεβαιωμένων οφειλών εκτός ρύθμισης. Οι οφειλές αυτές, μετά τις 31/12/2021 θα μπορούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα ρύθμισης 24 ή 48 δόσεων, αντί και 12 και 24 δόσεις αντιστοίχως που ίσχυε ως σήμερα.

Τέλος, παρατείνεται η καταβολή και αναστέλλεται η είσπραξη της δόσης του μηνός Φεβρουαρίου ρυθμισμένων στη φορολογική διοίκηση οφειλών για τις επιχειρήσεις που ανήκουν στους άμεσα πληττόμενους κλάδους, καθώς και για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων αυτών των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ με τα νέα μέτρα

«Η Κυβέρνηση, από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, βρίσκεται στο πλευρό νοικοκυριών και επιχειρήσεων, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας μέτρα που περιορίζουν, όσο γίνεται περισσότερο, τον αντίκτυπο της πρωτοφανούς αυτής, παγκόσμιας, δοκιμασίας.

Μέτρα τα οποία επεκτείνονται και εμπλουτίζονται με όρους κοινωνικής ανταποδοτικότητας και οικονομικής αποτελεσματικότητας, με σύνεση και διορατικότητα, σε συνάρτηση με τις εξελίξεις στο υγειονομικό πεδίο, αλλά και με γνώμονα την επίτευξη της ταχύτερης και ισχυρότερης δυνατής ανάκαμψης. Αυτό επιβεβαιώνουν και οι νέες παρεμβάσεις που ανακοινώνουμε σήμερα.