Ν.Τ. Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ

Η ΕΓ του Νομαρχιακού Τμήματος Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ  συμμετέχει στη σύσκεψη που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Σιάτιστας ενάντια στα αιολικά  με σκοπό την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα, την Πέμπτη, 6 Ιούλη στις 5 μ.μ. στο Δημαρχείο Σιάτιστας.

Εκφράζουμε την αγωνία μας και την έντονη ανησυχία μας για την  άναρχη ανάπτυξη αιολικών πάρκων, με αποκλειστικό κριτήριο τα προσδοκώμενα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων της Ενέργειας, τα οποία δεν προσφέρουν  κανένα όφελος στο λαό ούτε προσφέρουν το ελάχιστο στη λύση του ενεργειακού προβλήματος  και είναι ενάντια σε οποιαδήποτε ικανοποίηση πραγματικών λαϊκών αναγκών.

Η εγκατάσταση αιολικών πάρκων και των μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, επιφέρει  τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και στο περιβάλλον.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία να   συμμετέχουν στη σύσκεψη που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Σιάτιστας και με άλλους φορείς και συλλόγους της περιοχής να πούμε :

  • Όχι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Μπούρινο, στο Βέρμιο, στο Άσκιο.
  • Όχι στη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις περιοχές Καλαμιάς, Γαλατινής, Βατερού , Ξινού Νερού.
  • Να εκπονηθεί συνολική περιβαλλοντική μελέτη για τα υπάρχοντα αιολικά και φωτοβολταϊκάπάρκα από δημόσιο φορέα και για την ολοκληρωμένη αποτύπωση των συνεπειών στο περιβάλλον και στην υγεία των κατοίκων.
  • Να υποχρεωθούν οι εταιρείες να αποσύρουν τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά με τις βάσεις τους με το πέρας της λειτουργίας τους.
  • Να παραμείνουν σε λειτουργία οι ΑΗΣ Μελίτης 1, Πτολεμαΐδας 5 και μονάδα του Αγίου Δημητρίου, με τις απαραίτητες περιβαλλοντικές αναβαθμίσεις και μέτρα Υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους.
  • Σημαντική μείωση και πλαφόν στην τιμή του ρεύματος , κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και του «πράσινου» και των υπολοίπων τελών. Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά και μικρούς επαγγελματίες.
  • Απόσυρση όλων των κατηγοριών στους συλληφθέντες στην κινητοποίηση της Καλαμιάς.

Το Ν.Τ. Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ