Ξανά Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Μίλτος Τεντόγλου!

O Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το πρωί του Σαββάτου (2/3) την πρώτη θέση στον τελικό του άλματος εις μήκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου και λίγες ώρες αργότερα κρέμασε στο στήθος του το χρυσό μετάλλιο και ο Εθνικός μας ύμνους ήχησε στη Σκωτία.

Στο δεύτερο σκαλοπάτι ανέβηκε ο Ματία Φουρλάνι, επίσης με επίδοση 8,22 μ. αλλά με χειρότερη δεύτερη προσπάθεια από τον Τεντόγλου, ενώ στο τρίτο βρέθηκε ο Κάρεϊ Μακλάουντ

Μετά την απονομή, μιλώντας στην ΕΡΤ ο Μίλτος Τεντόγλου είπε: «Δεν είχα σχεδιάσει κάτι τρελό, ήθελα μια επίδοση απ’ αυτές που μου αρέσουν, στα 8.40μ, 8.50μ. αλλά ο τελικός που έγινε πρωί ήταν πολύ δύσκολος. Για μένα, σε κάποιους μπορεί να αρέσει, δεν νομίζω. Αν και τις τελευταίες μέρες προσπάθησα πολύ να κοιμάμαι νωρίς, να ξυπνάω νωρίς, ήταν δύσκολο, το σώμα μου δεν δούλευε σε όσα θα ήθελα να κάνω. Δεν με ενοχλεί βέβαια. Είναι Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού, εγώ έχω τα μάτια μου στον ανοικτό, ο κλειστός μου πήγε εντάξει».

Και συμπλήρωσε: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θέλουν να μετρούν τα άλματα από το σημείο που πηδάμε. Έτσι το αγώνισμα χάνει τη δυσκολία του. Όλοι μπορούν να πηδήξουν απλά μήκος, αλλά η προσέγγιση και το πάτημα είναι το δύσκολο κομμάτι και αυτό θέλουν να το αφαιρέσουν. Αν περάσει αυτή η αλλαγή, θα σταματήσω το μήκος και θα κάνω τριπλούν».