Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκαν οι Open Days

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 οι “Open Days” (Ημέρες Γνωριμίας) του  Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που διοργανώθηκαν από το τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, την Αντιπρύτανι Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Ολιστικής Μέριμνας καθηγήτρια κ. Ελένη Γρίβα με την συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας.

Πολλές σχολικές μονάδες από την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο συμμετείχαν στην εν λόγω δράση, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να  γνωρίσουν τις δυνατότητες σπουδών που προσφέρει το Ίδρυμα, να γνωρίσουν από κοντά το πανεπιστημιακό περιβάλλον, την ακαδημαϊκή και φοιτητική ζωή στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Με ενημερωτικές παρουσιάσεις από καθηγητές του Ιδρύματος, ξεναγήσεις στις κτηριακές υποδομές από το διοικητικό προσωπικό και γνωριμία με κάποιες από τις φοιτητικές επιστημονικές ομάδες, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα πλεονεκτήματα φοίτησης στο Π.Δ.Μ..

Η ανταπόκριση των μαθητών και των εκπαιδευτικών ήταν εξαιρετικά θετική, με πολλούς εξ΄αυτών να εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για μελλοντικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Η εν λόγω δράση πραγματοποιήθηκε παράλληλα για ένα τριήμερο σε όλες τις πόλεις που εδρεύει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.