Παραδοσιακό πανηγύρι στον Άγιο Αθανάσιο την Τρίτη 7 Μαΐου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει ότι:

  1. ΤηνΤρίτη 7 Μαΐου  το πρωί,  διοργανώνει σε συνεργασία με την Κοινότητα και  την Εκκλησιαστική Επιτροπή το παραδοσιακό πανηγύρι στον Άγιο Αθανάσιο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία. Το χορευτικό – λαογραφικό τμήμα των γυναικών του Συλλόγου και οι άλλες γυναίκες του χωριού θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν παραδοσιακά τραγούδια. Προσφορά σούπας στους παρευρισκόμενους. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με τον καθιερωμένο διαγωνισμό στο παραδοσιακό αγώνισμα του άλματος τριπλούν.

  1. Την ίδια μέρα το απόγευμα στις 18.00 στην πλατεία του χωριού  γιορτάζοντας τα 30 χρόνια του Συλλόγου μας θα γίνει μεγάλη εκδήλωση για τον  αποχαιρετισμό της «Πασχαλιάς» από το χορευτικό – λαογραφικό τμήμα των γυναικών του Συλλόγου μας, τοΣύλλογο Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης και το Σύλλογο Γρεβενιωτών Κοζάνης και το μουσικό συγκρότημα του Κώστα Τσιοτίκα. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει:

Ομιλία για τον αποχαιρετισμό της Πασχαλιάς από τον Δημήτρη Μπουκάλη.

Κατόπιν  θα τιμηθούν για την προσφορά τους στην Γρεβενιώτικη παράδοση με αναμνηστική πλακέτα με το «βραβείο Αμυγδαλιάς» ο Πρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου Γρεβενιωτών Θεσ/νίκης Σάκης Οικονόμου και ο Αντιπρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης Δημήτρης Μπουκάλης.

Στη συνέχεια θα γίνει ο «αποχαιρετισμός της Πασκαλιάς» από το χορευτικό – λαογραφικό τμήμα των γυναικών του Συλλόγου μας.

Στη συνέχεια θα χορέψουν τα χορευτικά του Συλλόγου μας, του Συλλόγου Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης με το συγκρότημα του Κώστα Τσιοτίκα.

Θα ακολουθήσει γλέντι με δωρεάν κρασί από το Σύλλογο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Γραμματέας                                  Ο Πρόεδρος

Νίκος Δεινόπαπας                  Αργύριος Γ. Καραλιόλιος