Πολλά τα πολιτικοοικονομικά γεγονότα στα Γρεβενά τα τελευταία χρόνια

Έγκλημα και Τιμωρία Νο1
(Το Τ.Ε.Ι. Γρεβενών)

α) Διακυβέρνηση επί Α. Σαμαρά
Πλήρης ανυπαρξία πολιτικής εκπροσώπησης στον Νομό, κανένα έργο, καμιά ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, καμιά παρέμβαση αναπτυξιακής κατεύθυνσης.
Το σχέδιο ΑΘΗΝΑ στα αζήτητα όταν ο τοπικός Βουλευτής ΄΄αγρόν ηγόραζε’’ και τα Γρεβενά δεν παίρνουν καμιά σχολή σε σχέση με τους άλλους Νομούς της Δυτ. Μακεδονίας. Με άρθρα μου υπενθύμιζα διαρκώς στους θεσμικούς εκπροσώπους του Νομού να κινηθούν στην αναγκαιότητα που έχει προκύψει χωρίς όμως, δυστυχώς καμιά ανταπόκριση.
β) Διακυβέρνηση επί ΣΥΡΙΖΑ
Επιχειρείται η θεσμική αναβάθμιση των Τ.Ε.Ι. σε Α.Ε.Ι.
Η Κοζάνη αποκτά μεγαλύτερη υπεροπλία με νέες Σχολές, η Φλώρινα παίρνει 2 Σχολές και η Καστοριά την Σχολή Θετικών Επιστημών και προσεχώς Αρχιτεκτονική Σχολή.
Στα Γρεβενά μένουν στάσιμα τα Τμήματα αναβαθμισμένα σε Πανεπιστημιακά, όπως πανηγύριζαν οι εκπρόσωποι του τοπικού Κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ και ο τότε Βουλευτής τους.
Σε τρία άρθρα μου επισήμανα πως στην νέα αναδιάρθρωση η Σχολή είναι το αυτόνομο εκπαιδευτικό Ίδρυμα που σχεδιάζει, προγραμματίζει, χρηματοδοτεί και αποφασίζει. Τα τμήματα των Γρεβενών γίνονται τμήματα της Σχολής Οικονομίας της Κοζάνης και μένουμε ο μοναδικός Νομός από τους τέσσερις της Δυτικής Μακεδονίας χωρίς Σχολή.
Συνεχώς με τα τρία άρθρα μου επισήμανα τον κίνδυνο που μπορεί να προκύψει στο μέλλον, αλλά ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και το τοπικό Κόμμα ΄΄αγρόν ηγόραζαν΄΄ και αυτοί.
γ) Η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως- λες και το είχα προβλέψει- ανακοίνωσε την αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια με απόρριψη χαμηλών βαθμολογιών των υποψηφίων και την θέσπιση ελάχιστη βάσης εισαγωγής , η οποία θα αποφασίζεται από την κάθε Σχολή.
Αυτό σημαίνει πως στα Γρεβενά θα περάσουν συνολικά 10-20 φοιτητές με αποτέλεσμα η ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, στην οποία ανήκουν τα τμήματα του Νομού μας, θα κλείσει τα τμήματα των Γρεβενών ως ασύμφορα και θα μετακινήσει τους φοιτητές στην γειτονική μας πόλη.

Αγαπητοί μου συμπατριώτες, οφείλω ως ενεργό πολιτικό πρόσωπο του Νομού να κάνω αυτήν την ενημέρωση όπως και άλλες που θα προκύψουν. Δυστυχώς, δεν έχω καμιά άλλη δυνατότητα, ενώ οι αρνητικές εξελίξεις με τεράστιες συνέπειες για τον τόπο μας συνεχίζονται.

Υστερόγραφο:
Έγκλημα και Τιμωρία Νο2 & Νο3 που σύντομα θα δημοσιεύσω και θα αναφερθώ σε άλλες δύο αρνητικές δυστυχώς εξελίξεις.

Μετά τιμής,

Κυριάκος Ταταρίδης
Αρχιτέκτων Μηχανικός
Πρώην Βουλευτής Ν. Γρεβενών