Σε ρόλο Πολάκη για τον κορωνοϊό βουλευτής της ΝΔ!

Ένα περιστατικό βουλευτή που δίνει το κακό παράδειγμα στους πολίτες για τα μέτρα προστασίας απασχόλησε πολλά τηλεοπτικά κανάλια: Πρόκειται για τον βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ Ανδρέα Πάτση, ο οποίος λίγες ώρες  πριν την έναρξη του καθολικού lockdown ανέβαζε στο facebook  φωτογραφίες από περιοδεία του σε χωριά των Γρεβενών.

Στις φωτογραφίες διακρίνεται σε καφενείο, δηλαδή σε εσωτερικό χώρο, με αρκετούς πολίτες.  σίγουρα πάνω από εννέα, που δεν φορούν μάσκες,  ούτε ο ίδιος.

Όπως διευκρίνισε η Ειρήνη Σαββοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, τα Γρεβενά εκείνες τις ημέρες ήταν στο «κίτρινο» στον χάρτη των μέτρων, είχε  αρχίσει όμως να χτυπάει καμπανάκι κινδύνου και η συνάθροιση σε κλειστό χώρο χωρίς μέτρα προστασίας ήταν ένα λάθος μήνυμα.

Γι΄ αυτό και όταν έγινε αντιληπτό,  στη ΝΔ προκάλεσε δυσαρέσκεια για τη στάση του βουλευτή.

Την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφτηκα την αγαπημένη εκλογική μου περιφέρεια, τα Γρεβενά.  Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα – και πριν την εφαρμογή του καθολικού lockdown από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου – ο Νομός Γρεβενών βρισκόταν στο επίπεδο 1.

O κ. Πάτσης πάντως σε νέα του ανάρτηση – και σε αντίθεση είναι αλήθεια με τον κ. Πολάκη – ζήτησε συγγνώμη εάν δημιουργήθηκαν εσφαλμένες εντυπώσεις.

Έγραψε συγκεκριμένα ο βουλευτής της ΝΔ στη νέα ανάρτησή του:

«Κατά την παρουσία μου εκεί συνομίλησα με συμπολίτες μου, από όπου και οι σχετικές φωτογραφίες που ανήρτησα σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, όπως φαίνεται ξεκάθαρα, τηρήθηκαν όλα τα ενδεδειγμένα από τους επιστήμονες μετρα προφύλαξης για το επίπεδο 1 τότε, όπως η τήρηση των αποστάσεων.

Αν παρόλα αυτά δημιουργήθηκαν εσφαλμένες εντυπώσεις ζήτω συγνώμη.

Είναι αυτονόητο ότι όχι μόνο συντάσσομαι απόλυτα με τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας και τα μέτρα της Κυβέρνησής μας ενάντια στην πανδημία, αλλά και ότι καταβάλλω κάθε προσπάθεια ώστε να κυριαρχήσουν η ατομική ευθύνη και η συλλογική ωριμότητα που θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε με επιτυχία και αυτό το δεύτερο μεγάλο κύμα της μεγαλύτερης υγειονομικής κρίσης των τελευταίων 100 ετών».