Σταθερή – κινητή τηλεφωνία και ίντερνετ: Έρχονται αυξήσεις – Όλες οι λεπτομέρειες

Έρχονται αυξήσεις μετά τις εκλογές δηλαδή μετά τις 25 Ιουνίου στις τιμές των τιμολογίων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας  των πολιτών, αλλά και στο Ίντερνετ.

Αυτό θα γίνει επειδή η  Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ενέκρινε την αλλαγή του κανονισμού να επιτρέπεται η τιμαριθμική αναπροσαρμογή των τιμολογίων. Στην ουσία η ΕΕΤΤ ικανοποιεί το αίτημα των τηλεπικοινωνιακών παρόχων να αυξάνουν τις τιμές ανάλογα με την πορεία του πληθωρισμού.

Η διαβούλευση

Μάλιστα η  ΕΕΤΤ  αναμένεται να θέσει εντός  της εβδομάδας σε δημόσια διαβούλευση αυτό το τροποποιημένο πλαίσιο κανονισμού. Και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, εκτιμάται  ότι θα δοθεί η δυνατότητα οι τιμές των τιμολογίων  να αναπροσαρμόζονται μία φορά το χρόνο με βάση το ύψος του πληθωρισμού που θα ανακοινώνει η ΕΛΣΤΑΤ.

Ενώ για τα συμβόλαια που είναι ήδη σε ισχύ, αναμένεται να δοθεί  δυνατότητα αποχώρησης του συνδρομητή πριν από την λήξη του συμβολαίου χωρίς την πληρωμή ρήτρας πρόωρης αποχώρησης.

 Το ίντερνετ στην Ελλάδα

Αξιοσημείωτο είναι πως η Ελλάδα  είναι από τις χώρες που έχουν τις πιο ελκυστικές τιμές στα πακέτα χαμηλότερων ταχυτήτων στην Ευρώπη, ωστόσο  συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών με τις υψηλότερες τιμές όσον αφορά στις ταχύτητες άνω των 100 Mbps, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (DESI) 2022. «Ενώ οι καταναλωτές που αναζητούν δεδομένα κινητής 20 GB και 100 κλήσεις βρίσκουν προσφορές τουλάχιστον διπλάσιου κόστους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, όσοι αναζητούν δεδομένα 5 GB χωρίς κλήσεις βρίσκουν τιμές πολύ χαμηλότερες του ευρωπαϊκού μέσου όρου», σημειώνεται στην μελέτη.

enikonomia.gr