Στο Προεδρικό Μέγαρο οι πολιτικοί αρχηγοί – Ολοταχώς προς δεύτερες κάλπες

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου περνούν οι πολιτικοί αρχηγοί για να πάρουν μέρος στη σύσκεψη που έχει συγκαλέσει η Πρόεδρος της ΔημοκρατίαςΚατερίνα Σακελλαροπούλου, σε μία ύστατη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Πρώτος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας και ακολούθησαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Προηγήθηκε η κατάθεση των διευρευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης, τις οποίες άφησαν άπρακτες οι πολιτικοί αρχηγοί. Η διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, την οποία είχε παραδώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Δευτέρα το βράδυ, πέρασε χθες στη δικαιοδοσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Εκείνος με τη σειρά του δεν την παρέλαβε καν, επισπεύδοντας την όλη διαδικασία. Ακολούθως η εντολή πέρασε στα χέρια του αρχηγού του τρίτου σε δύναμη κόμματος, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής, του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος επίσης την επέστρεψε χωρίς να κάνει χρήση.

Η σημερινή σύσκεψη δεν αναμένεται να αποφέρει καρπούς και έτσι ανοίγει ο δρόμος για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, η ορκωμοσία της οποίας θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή.

Την Κυριακή 28 Μαΐου στις 18:00 το απόγευμα θα ορκιστούν οι βουλευτές που εξελέγησαν από τις κάλπες της 21ης Μαΐου και την Δευτέρα 29 Μαΐου αναμένεται και η ορκωμοσία του προεδρείου της Βουλής. Την ίδια ημέρα η Βουλή θα διαλυθεί για να διεξαχθούν οι νέες εκλογές και θα γίνει η θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος.

naftemporiki.gr