Τα καλύτερα κρασιά για να συνοδεύσεις το κρέας

Το κρέας κλέβει πάντα την παράσταση στο τραπέζι, αυτό είναι γνωστό. Όμως, αν είναι “ορφανό”, κάπως αδικείται. Χρειάζεται πάντα το σωστό ποτήρι κρασί για να το απογειώσει και από “φαγητό” να το μετουσιώσει σε “εμπειρία”. Για να τα καταφέρεις όμως, πρέπει να ξέρεις πώς να διαλέξεις το σωστό κρασί για το εκάστοτε κρέας, αφού η κάθε υφή και ο κάθε τύπος θέλουν κάτι διαφορετικό. Πάμε να ανακαλύψουμε πώς θα κάνεις τα καλύτερα combo!

1. Τα πιο ταιριαστά κρασιά για ζουμερά κόκκινα κρέατα

Τα κόκκινα κρέατα (μπριζόλα, ribeye, κ.λπ.) έχουν ένταση και πιο βαριά και γεμάτη γεύση, οπότε χρειάζονται έναν εξίσου δυνατό παίκτη δίπλα τους. Τα γεμάτα blends, τα δυναμικά Syrah και τα κλασικά Merlot δίνουν μια ωραία ισορροπία. Οι τανίνες τους έρχονται και κουμπώνουν υπέροχα με τη λιπαρότητα του κρέατος και κάνουν κάθε μπουκιά πιο απολαυστική.

2. Τι ταιριάζει καλύτερα με το ψητό κρέας

Το ψητό κρέας έχει αυτές τις yummy καπνιστές νότες που θέλουν κάτι εξίσου …εκφραστικό. Ένα κρασί με βάθος και αρώματα μπαχαρικών αναδεικνύει κάθε κομμάτι που βγαίνει ζεστό-ζεστό από τη σχάρα. Αν θέλεις λίγη παραπάνω ένταση και έναν πιο παιχνιδιάρικο χαρακτήρα, δοκίμασε λευκά κρασιά https://amazinggreekwines.com/el/leyka-krasia/ .

3. Πώς μπορείς να κάνεις ακόμα καλύτερο ένα μαγειρευτό φαγητό

Τα μαγειρευτά (κοκκινιστό, κλέφτικο κ.λπ.) χρειάζονται ένα κρασί που δεν τα επισκιάζει. Οι πιο απαλές ποικιλίες με γήινες νότες τους ταιριάζουν πολύ. Η γεύση του φαγητού γίνεται πιο ”γεμάτη”, ενώ το κρασί γλυκαίνει την ένταση των μπαχαρικών που έχουν συνήθως τα μαγειρευτά!

4. Δώσε χαρακτήρα

Θέλεις να κάνεις τη διαφορά; Τα ροζέ κρασιά https://amazinggreekwines.com/el/roze-krasia/  έχουν πλούσιο αρωματικό βάθος και πιο ζεστό τόνο, κάτι που την κάνει ιδανική παρέα για πλούσιες σάλτσες και πιο γλυκές συνταγές (όπως π.χ. ένα χοιρινό με δαμάσκηνα). Το άρωμά της δένει όμορφα με μαριναρισμένα κρέατα και σε κάνει να ζητάς δεύτερο πιάτο (και δεύτερο ποτήρι).

5. Πήγαινε με την ασφαλή επιλογή

Τα έντονα κόκκινα κρασιά ισορροπούν άψογα τη γεύση ενός πλούσιου κρέατος ενώ τα λευκά ταιριάζουν με λευκό κρέας, όπως το κοτόπουλο. Οι τανίνες και το γεμάτο σώμα τους βοηθούν να καθαρίσει ο ουρανίσκος, ώστε να συνεχίσεις να απολαμβάνεις κάθε μπουκιά σαν να  είναι η πρώτη. Αν δεν έχεις χρόνο λοιπόν να επιλέξεις, να  θυμάσαι πως “λευκό κρέας = λευκό κρασί” και “κόκκινο κρέας = κόκκινο κρασί”. Αυτό ωστόσο δεν είναι ο κανόνας, είναι απλά ένα τιπ που βοηθάει.

6. Μην ξεχνάς το τι σου αρέσει

Το τέλειο pairing δεν ήταν ποτέ μόνο θέμα κανόνων. Αν νιώθεις ότι ένα συγκεκριμένο κρασί σε κάνει να απολαμβάνεις περισσότερο το φαγητό σου, τότε go for it!